Bejegyzések 2013. július hónapban


A blog 2016-tól már csak archív, mert az idő és energia
már csak az élet-univerzalista rendszerre van fordítva.
A 2016 előtt kezdődött dolgok frissítésre kerülhetnek.

Önszerveződő európai polgári kezdeményezés a TTIP és a CETA ellen
Témája:
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.

-----------------------------


Csendes séta Ophélie-ért
Silent walk for Ophélie

-----------------------------


Újabb vészkorszak Magyarországon

-----------------------------


Nyílt levél Ilan Mor,
Izrael Állam nagykövete részére

-----------------------------


A számítástechnika rejtélye (megoldva)

2013. július 6., szombat

Már 9 éve van a Windózer első installként a gépemen, és bár egyre romosabb, de megy. Most az Nvidia driver nem akar rá települni – mert csak. Hibaüzenet? Valami segítség? Az nincs, csak a fórumokon a szintén így járt sorstársaktól, hogy ők mit és hogyan csináltak. Egyik tipp, lépjek be csökkentett módba, és onnan töröljek mindent ami Nvidia. Oké, újraindítás, F8 gomb nyomogatása – és eljutottam a bejelentkező („gitáros”) képernyőig, ahol klikkelek a gombokra, de semmi hatása. Ezmiez? Le vannak tiltva a gombok? Következett az Internet áttúrása, hátha valakinél volt már ilyen… és nem, ilyet nem találtam. Egy olyan eset volt, amikor valakinél a bejelentkezés után következett némi fagyhalál, amit az egyik RAM modul kivevésével sikerült orvosolni. Nálam nem volt belépés sem, viszont a „poén kedvéért” pár napja tettem be a 3-ik RAM-ot a másik kettő mellé, más márkájút és más órajelűt (magasabbat), a CLK timing nagyjából stimmelt. De az nem én vagyok, aki egy ilyen gyanú miatt kiszed egy RAM-ot… Örültem, hogy jól benne van, dehogy szedem ki, egy régebbi, másik alaplapos levegő-spray, kontakt-spray „élmény” után. Egy Memtest-et lefuttattam, aszerint OK a memória. Volt már valóban hibás RAM-om, ami mindig simán átment a BIOS-testen, és nagyon alattomos hibát produkált, hibásan másolt fájlokat pl. Ezt e Memtest egyből kiszúrta, hogy az egyik bit véletlenszerűen „oszcillál”, aztán persze hogy hibás CRC-jű fájlok lettek az eredménye. Eltérő időzítésű RAM-oknál pedig már a fájl-beolvasás is sokszor sikertelen.
Két nap múlva jutott eszembe, hogy… megpróbálom a bal gombbal is a klikkelést. Mert nálam bal kéznél van az egér, és így nem kell a numerikus billentyűzeten átnyúlkálni, amivel naponta sok tizedmásodpercet spórolok meg… és persze szoftveresen át van állítva, hogy a bal kéz mutatóujja alatt van a jobb kéz szerinti „bal” gomb; és persze már el is felejtettem, hogy sok évvel ezelőtt átállítottam – és a szoftveres átállítás érvényessége a csökkentett módú bejelentkező-képernyőig tartott. Tehát ha valami nem működik a „jobb” gombbal, akkor meg kell próbálni a „bal” gombbal is.
Hogy az Nvidia driver mikor méltóztatik installálódni, az más tészta. E nélkül is van kép tetszőleges felbontásban, csak az extra funkciók hiányoznak – és persze össze vannak kutyulódva már a dolgok, hosszú a beöltési idő…
Másrészt viszont, mi lenne, ha csak 10 év után installálnék újra, amikor megszűnik az XP támogatása a frissítésekkel? Végre egy stabil op. rendszer, és mindezt úgy, hogy közben eléggé sok szirszart alápakoltam, nézzük meg, hátha jó valamire alapon… Már nem a stabilitás (hiánya) a Windows problémája, hanem a „szemetelés”, meg az „indítsa újra”.
A „zárolt képernyő-gombok” problémája mindenesetre meg van oldva.
Tehát, ha valaki belefut ebbe a ritka hibába, avagy „tulajdonság”-ba, a másik egérgomb használata erre a problémára a megoldás.


1. oldal az összesen 1 oldalból1