Bejegyzések 2013. június hónapban


A blog 2016-tól már csak archív, mert az idő és energia
már csak az élet-univerzalista rendszerre van fordítva.
A 2016 előtt kezdődött dolgok frissítésre kerülhetnek.

Önszerveződő európai polgári kezdeményezés a TTIP és a CETA ellen
Témája:
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.

-----------------------------


Csendes séta Ophélie-ért
Silent walk for Ophélie

-----------------------------


Újabb vészkorszak Magyarországon

-----------------------------


Nyílt levél Ilan Mor,
Izrael Állam nagykövete részére

-----------------------------


Dunai árvíz 2013

2013. június 9., vasárnap

Életjel, és tapasztalatok – jól jön ez legközelebb is, akár már jövőre…

Önkéntes árvízvédelmileg két fő rész van, a szervezési és a fizikai rész.

Szervezés
Először is, az árvízvédelem nem úgy működik, hogy ha vannak önkéntesek, akkor van árvízvédelem, ha nincsenek, akkor nincs – úgyhogy az önkéntesek csak segédcsapat, ott, ahol épp nincs elegendő ember, vagy túl sok lett a munka hirtelen – és leginkább a mobil önkénteseket szeretik, akik a különböző helyszínekre küldhetők, kb. megyényi területen, úgyhogy autó legyen.

Az önkéntesség a jelentkezéssel kezdődik: be kell regisztrálni, vagy a katasztrófavédelemnél, vagy valamelyik társadalmi (politikai) szervezetnél, hogy jönnél; mikor, meddig érsz rá, stb.

Én egész sokáig úgy gondoltam, hogy átmegyünk a Margitszigetre, zsákolunk 2 órányit, és jól van. De ez nem így van, a Margitszigetre csak igen korai regisztrálással vagy protekcióval lehetett bekerülni, és a tetőzés előtti pár napban már leginkább sehogy sem, mert addigra már elvileg mindennek késznek kellett lenni.
Tehát maradnak a távolabbi területek. Ezért mentünk Budakalásznál a bányatavak melletti részhez, a Lupa-szigethez, és mindezt úgy, hogy eredetileg Szentendre volt az úti cél, és ez menet közben módosult. Konvoj állj, bekanyarodás a Metro áruház parkolójába, a túlmentek telefonos visszahívása…
A továbbiakban kb. 2 óra munka után kiderült, hogy Leányfalunál nagyobb gond van, és a csapat megoszlott, a nagyobbik része elindult oda – aztán menet közben Tahitótfalu lett belőle, mert ott még nagyobb volt a gond, átszakadt a gát. Ennyire kell mobilnak lenni, és ez előre megszervezés és összeszokott csapat nélkül eléggé nehézkesen fog menni, és az ilyen szervezési dolgokkal megy el az idő jórésze. Tehát a dolgok egyik fele a munka, a másik fele pedig a szervezett mobilság. (tovább…)


1. oldal az összesen 1 oldalból1