Bejegyzések ebben az évben: 2013.


A blog 2016-tól már csak archív, mert az idő és energia
már csak az élet-univerzalista rendszerre van fordítva.
A 2016 előtt kezdődött dolgok frissítésre kerülhetnek.

Önszerveződő európai polgári kezdeményezés a TTIP és a CETA ellen
Témája:
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.

-----------------------------


Csendes séta Ophélie-ért
Silent walk for Ophélie

-----------------------------


Újabb vészkorszak Magyarországon

-----------------------------


Nyílt levél Ilan Mor,
Izrael Állam nagykövete részére

-----------------------------


Miért nem érdemes Magyarországon maradni? – avagy a kivándorlás

2013. december 14., szombat

Pl. ezért:

a) Parkolási matrica. Megjelentem 2013 dec. 13-án a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Parkolási Üzletágánál a befizetett csekkel, meg az összes papírral, amit leírtak, hogy az kell a matricához, sorszámot húztam, sorba ültem, aztán az ügyintéző azt mondta, hogy a forgalmiban a műszaki vizsga érvényessége 3 nap múlva lejár, és emiatt nem ad parkolási matricát. Mindezt ahhoz képest, hogy a küldött papíron nincs ilyen feltétel, és az online szövegben sem.
https://www.kozszolgaltato.bp13.hu/kozterulet/parkolas/engedelyek/
(…)
„Az éves XIII. kerületi lakossági várakozási hozzájárulás
Lakossági várakozási engedély kiadható annak a személynek, aki rendelkezik :
1. bejelentett, állandó lakcímmel, amely a fizető övezet területén van (személyazonosító igazolvány, lakcímet igazoló hatósági igazolvány)
2. tulajdonosa/üzembentartója a gépjárműnek (forgalmi engedély szerint)
3. A jármű érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezik (forgalomból kivont vagy lejárt műszaki vizsgával rendelkező járműre engedély nem adható)
4. nincs súlyadóhátralék nyilvántartva a nevén
5. 2.000 Ft költségtérítést megfizet”
(…)
A hatósegg kegyet gyakorol, hogy a befizetett csekk ellenében esetleg ad matricát. Arról persze szintén nincs semmi, hogy mi van akkor, amikor a befizetett csekk ellenében nem ad… Az önkényes 3 nap pedig ugyanúgy lehet 33 vagy 333 is… Egyébként mi köze a parkolási matricának a műszaki érvényességéhez? – és mindezt úgy, hogy a jelenlegi matrica 2014. január 31-ig érvényes, tehát matricailag így-is úgy is van több mint másfél hónapom, akár a levizsgáztatásra, akár a forgalomból való kivonásra, eladásra, bármire…
Az nagyon unalmas, hogy nekem fáj mások hülyesége. Megoldom a problémát, de kivándorlással együtt, mert ez a megoldás, és nem az, hogy a rosszat kevésbé rosszá tenni, pl. stoppolgatni az állandóan kilyukadó, gyenge minőségű, selejtes zoknit.
Hibát követtem el azzal, hogy lehúzás, és hivatalnoki packázás tárgyát képező műszaki cikket vettem Magyarországon. Egyszer, és soha többé. Kivándorlóautó lesz belőle, oszt’ jónapot.
Egyébként is az a legjobb, ha fű, fa, virág nő azon a 13,44 km²-en, és csend, béke, nyugalom lesz ott.

b) TB. Volt (van és lehet) idő, amikor se munkahely, se orvoshoz járás nem volt az életemben, aztán következett az, hogy meg kellene hosszabbítani a jogosítvány orvosiját – és jött a meglepetés, hogy itt nem lett fizetve TB; hogy azidő alatt nem is voltam orvosnál, az nem számít, fizessem be az ő törvényeik szerinti elmaradást, 235000-valahány forintot.
Hogy mennyire sunyin, alattomosan vezették ezt be, a „nagy mindenttudó” anyám se tudott róla; és persze vissza lehet keresni a médiában is az erről szóló nem-híreket; én nem „botlottam bele” ilyenbe, se akkor, se azóta. Anyám magára vállalta a „hunyót”, ezt ő fizette.
Azt pedig én teszem hozzá, hogy ilyet a farkaskapitalista Kanadában sem játszanak; tehát az igazi kapitalizmus farkastörvényi-embertelenségi szintje már alul van múlva Magyarországon.
És persze nincs vége a történetnek: lehet kérni az önkormányzattól a TB-adó menetességet, de ehhez be kell jelentkezni a helyileg illetékes munkaügyi központba, és most már eljutottunk oda, hogy rákérdezett az illetékes bürokrata, hogy milyen munkatervem van, és mondtam, hogy külföldi terveim vannak; akkor iratkozzak ki a TB-ből meg a ’somsetudjamiből, és go.
A recski népjóléti tábor (régebbi nevén kényszermunka-tábor) újra megnyitását nem akarom megvárni, úgyhogy én 2014 tavaszán lábbal szavazok, és kiiratkozok minden magyarországi bürokráciából; minél kevesebb közöm van hozzá, nekem annál jobb.

c) Lehúzás, ellehetetlenítés, ez megy folyamatosan; ma több lehúzás, mint tegnap, és holnap még több lehúzás, mint ma, ez a judeonáci irányítású, vörös és narancsvörös Magyarország.

d) Bűnözők és élősködők halmaza, és nem kevés, hanem rengeteg.
Cigány bűnözők majdnem megöltek; és azért csak majdnem, mert a jóistennek más terve van velem. 1 maradandó szemsérülés, és 2 maradandó csontdudor van ezügyben a fejemen, emlékeztetőnek.
Autó-ügyben pedig egyik nap a kocsi alatt találtam a tanksapkát; a mindennapi judapesti bűnözés részeként megpróbálták leszívni a tankból a gázolajat, de eleve kevés volt benne, és a mutatós műszer szerint nem volt feltűnő változás.

e) Korrupt és kriminális állam: amint fent úgy lent, és a példa a fejétől bűzlő hal.

f) Aki nem a politikai nemzet, avagy a politikai család, röviden a Fidesz maffia, az Olstein-Orsós-Orbán banda tagja, az vesztes; és egyre inkább úgy, és annyira, mint a középkorban a jobbágyok.

g) Atombombára érett ország (rosszság).

Aki szerint ez nem így van, az maradjon továbbra is Magyarországon.
Persze nem arról van szó, hogy az egyik judenáci irányítású országból (rosszságból) átmenni a másik judeonáci irányításúba, mert az csak a csöbörből vödörbe kerülés esete. Kipróbálva, ez nem oldja meg a problémát.
Edward Snowden volt az első fecske; aztán jönnek a többek a BRIC országokba, vagy legalábbis a kevésbé judeonáci, szabadosságelvű országokba.

Magyarország (is) van már olyan rossz, és reménytelen, mint Szodoma és Gomora, és már csak az a kérdés, hogy hány Lót menekül meg, és hogyan, és hova, és hogyan tovább.

Itt nem csak munkáról, pénzről, és efféle dolgokról van szó, hanem pl. erről:
Mi vagyunk a leggazdagabb szenvedők
…és hogy a hatalmon levő pszichopata klub tagjai ugyan soha nem voltak normálisak, de most már végképp az agyukra ment a hatalom, feleslegesen épülő stadionok és packázó hivatalnokok vannak…
A judeonáci birodalom úgy épül, hogy folyamatosan rohad, és egyre abnormálisabb és degeneráltabb lesz.
Debil, gyogyó:
A közmunkások nem csak hópelyhet rajzolnak, kanalakat is számolnak – fertőtleníteni kell a cigók után
Szintfelmérés közmunkailag; a készítői részéről is megvolt. Értelmes emberek, meneküljetek.
Persze a judeonácik azt hiszik, hogy ők nem debil és nem gyogyó, pedig ők a legnagyobbak.
Valamint, aki azt hiszi, hogy ilyen egy jó ország, vagy, hogy jó lesz, mert azt ígérték, az a legnagyobb illúzióban él, és nagy illúziónál nagy a koppanás is.
Ahol a pszichopaták klubja van hatalmon – mert megszavazta az aljasokat az ostoba többség, és nincs is más választék a politikai palettán – ott az ellenpólus a kivándorlók, disszidensek klubja; ez a gyors reagálás, mert valóban jó rendszert kigondolni és megvalósítani, ahhoz sok idő kell.
Nevezhetjük agyrothadásnak ezt a mentális és társadalmi betegséget, és aki ennek kellően ellenáll, akár olyan módon is – ha más megoldás nincs –, hogy elmegy a fertőzött területről, az fennmarad.

2014 tavasz végi frissítés:
A többség megszavazta a maffideszt, hogy az nekik és szerintük jó, bár csak egyszerű többséggel szavazta meg, amiből aztán a maffidesz a trükkjeivel parlamenti kétharmadot csinált magának – és a bizottság-bíróság összeült és helybenhagyta, ez így jól van, törvényes, legális, és talán még erkölcsös is – szerintük.
Itt már nincs mentség, hogy nem tudtuk, hogy ezek milyenek. Itt már nincsenek rejtélyek és fehér foltok – akik akár csak félszemmel is odafigyeltek, már tudnak mindent, ami fontos, és aminek alapján dönteni kell.
Tehát a többségnek jó a maffidesz, így ahogy van. A rossz csürhének megvan a rossz pásztora.
Az a pásztor nem az én pásztorom, az a nyáj nem az én nyájam…

Az elvi alapok, amelyek alapján a gyakorlat következik, és minél gyorsabban következik, annál jobban jár a normális egyén:
1. alaptétel: szarmagyarországon akárhová nyúlsz, egyből eléred a szart.
Ennek az alaptételnek van folyománya is: ahhoz, hogy ne nyúlj szarba, és ne legyen szaros az életed – nyomorúságos, kártevők által rongált, elrontott –, a szarmagyarországi államot 100%-ban ki kell hagyni az életedből, mert különben az állami folyamatok során garantáltan belenyúlsz a szarba.
Autó, ingatlan, vállalkozás, munkavállalás, és az élet ezeregy más területe, amihez az államnak akár a legkisebb köze van? Akkor szarmagyarországon garantáltan belenyúlsz a szarba, és ez csak idő kérdése. Szarmagyarországon a szar igazából csak turistaként kerülhető el, gondos programszervezéssel.

2. alaptétel: szarmagyarországról a normálisoknak (akik kisebbségben vannak), el kell menni, ugyanúgy, ahogy normálisoknak le kell szállniuk a kalózhajóról, és ahogy a normálisoknak el kell menni Szodomából, mert különben ugyanaz lesz a sorsuk, mint az abnormálisoknak, mert az uralmuk alatt állnak, együtt vannak velük és mindenféle kapcsolati szálakkal össze vannak kötve. Ha valahol világnézeti különbség van, akkor legyen földrajzi, térkoordináta-különbség is, az egymáshoz nem illők váljanak szét, és az egymáshoz illők csatlakozzanak egymáshoz, így a legkevesebb a konfliktus, és így a legélhetőbb az élet.

Szarmagyarországon jellemzően a gazemberek, fehérgalléros bűnözők mennek politikusnak, és a kevés számú normálist, a nem bűnözőket kigolyózzák maguk közül – értelemszerűen, mert az ilyenek nem valók a párt fedőnevű, és az államot képviselő és megtestesítő bűnszervezetbe.
Most pl. ott tart a maffidesz, hogy a másik átkosban volt a kmk, a közveszélyes munkakerülés, és a mostani átkosban is van kmk, közmunka-kerülés – amely közmunka gyakorlatilag kényszermunka, tehát kényszermunka-kerülés. A kényszermunkát elkerülni helyes cselekedet, és ennek egy korrekt módja van, egyáltalán nem dolgozni a judeonácik által irányított országban és országokban, hanem máshol dolgozni. Most még át lehet menni a határon, de úgy sejtem, hogy ez nem lesz mindig így, és lesz megint „vasfüggöny”.

Szarmagyarországon a legalapvetőbb dolgokon túl semmi olyat nem érdemes se venni, se tenni – tehát kvázi tilos –, amibe a kleptokratikus állam beleütötte az orrát, megadóztatja, sarcolja, kényszerpályásítja.
Ez nem egy erőltetett bojkott, hanem az a szükségszerűség, amely által a legközelebb kerül az ember a normális élethez, és a legtávolabb kerül az abnormálistól.

Az idő számít, minden szükséges döntést minél hamarabb meg kell hozni, és minden szükséges lépést minél hamarabb meg kell lépni.
Én pl. 2013-ban elkövettem azt a súlyos hibát, hogy autót vettem szarmagyországon, hogy majd azzal vándorlok ki, aztán kiderült, állapotfelmérés után, hogy a műszaki vizsgájához „csupán” 620 eFt lett volna a javítási költség, és hogy a „nincs szétrohadva” című hirdetői állítás a gyakorlatban azt jelentette, hogy olyan szinten szét van rohadva, hogy épp hogy szét nem esett. Aztán következett a parkolási matrica ügye, amit azért nem adott meg az ügyintéző, mert a forgalmija 3 nap múlva lejár – persze sehol nincs leírva ilyen feltétel, csak az, hogy érvényes legyen a műszakija a kérelmezéskor, és jelenleg sikkasztást követnek el 2 eFt értékben, pénz befizetve, matrica nincs (és már nem is kell), az autón pedig vesztettem kb. 200 eFt-ot és 1 évet. Talán mondanom sem kell, hogy nekem nem lesz több szarmagyarországon regisztrált autóm, amíg szarmagyarország van, és amíg a judeonáci rendszer létezik. Csak éppen minden hibának megvan az ára. Aki pedig tökéletességre törekszik, az a hibátlanságra is törekszik, felméri az elkerülendőket, tisztában van a helyzettel, és nem nyúl szarba, képletesen sem.

Szarmagyarországon jelenleg az a „fejlődés” – vagyis a haladási irány – hogy már drogos cigányok is halnak meg, tehát a pusztítók is pusztulnak a társadalmi mocsárvilágban, a rohadás aktuális fejezeteként.

Egyébként pedig az eurovíziós dalfesztivál által (politika van mindenben, ebben is) vált el a Kelet a rothadó Nyugattól, amely versenyt egy szakállas nő nyerte, a judeonáci birodalom nagyobb dicsőségére – vagy stílusosabban, dicsőseggére –, az orosz lányokat pedig kifütyülték, mert oroszok. Az oroszoknak ekkor lett elegük a hülyeségből, az aberráltakból és az abnormálisokból, úgyhogy Oroszország 2015-től megrendezi a saját dalfesztiválját, ázsiaiak részvételével; és el lehet gondolkodni rajta, hogy mekkora a baj Nyugaton, ha az oligarchás, alkoholbarát Oroszország jelenti a normalitást; mert jelenleg ők jelentik.

Szarmagyarországon már agyi romlásos, rothadásos tömegpusztulás és tömeges kihalás van, úgyhogy a legsúlyosabb és legpusztítóbb betegséget illetően nagyon észnél kell lenni az elkerüléséhez.
A természet sikerességi és sikertelenségi mércéje nem a diploma, és nem is a pénz, hanem a szaporodás, avagy a kihalás. Tehát a sikerességhez minden körülmények között szaporodni kell, és most szellemileg nagyon rosszak a körülmények; a judeonácik mindent megtettek azért, hogy ez így legyen. Tehát szellemileg ellenállónak kell lenni, ez a legfontosabb. A külső fizikai körülmények odafigyeléssel túlélhetők.

Itt van 9/11 és a háború, itt van újra

2013. szeptember 11., szerda

12 év eltelt, és annyi történt, hogy a világ beleragadt a háborús láncolatba, sőt spirálba, a rejtély megmaradt rejtélynek, és azóta csak gyarapodott egy vegyifegyver-támadással is…

9/11: A WTC 7-es épület rejtélyének megoldása (AE911 Trailer, HUN SUB)

Ha a repülők becsapódása miatt omlottak le az ikertornyok ill. a WTC 7-es épület, akkor mégis mit keresett a felhőkarcolók törmelékeiben a nano-termit?
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__3375655-ha-a-repulok-becsapodasa-miatt-omlottak-le-az-ikertornyok-ill-a-wtc-7-es-epulet

Remember WTC Building Seven: Did You Know that a Third Tower Fell on 9/11?
http://truththeory.com/2013/06/26/remember-wtc-building-seven-did-you-know-that-a-third-tower-fell-on-911/

Debunking the debunkers – of the 9/11 Thruth Movement
http://911debunkers.blogspot.hu/2013/03/rip-jane-pollicino-1953-2013-911-widow.html

Building 7 Implosion: The Smoking Gun of 9/11
http://www.ae911truth.org/news/41-articles/344-building-7-implosion-the-smoking-gun-of-911.html

W T C 7
http://www.wtc7.net/

The Truthseeker 9 11 and operation Gladio E23)

How to Steal an Airplane: From 9/11 to MH370

F 9 11 – dokumentumfilm,2004,teljes film (2ó:2p)

Ez a film erősen ajánlott, sőt… Aki látta, azt 100-as IQ felett többet nem verik át államilag, se az USA-ban, se Magyarországon. Benne van a 2001-es floridai választási csalás, a szenátus 100%-os támogatásával, a háborúfolyam; az, hogy hogyan cserkészik be a szegény fiatalokat katonának a toborzó fejvadászok, a rábeszélő- és adatkicsikaró biorobotok; hogy majdnem megőrülnek a nők, akik elvesztették a gyermeküket, mindkét oldalon; hogy a képviselők hogyan nem akarják a háborúba küldeni a saját gyermeküket, miközben a háború mellett szónokolnak, és hogy fegyveren és olajon hogyan keresnek a legnagyobb gazemberek dollármilliárdokat – valamint hogy hogyan nincsenek zsidók az USA-ban (mármint a filmben). Egyébként egy „nem létező” amerikai zsidó, Erich Fromm megállapítása jut az eszembe, hogy mennyire jól jellemezte az amerikai állami berendezkedést: „mosolygó, kedélyes fasizmus”. Hogy miért van hányingerem az Újvilágtól (is); azért, amit a film társadalmi és rendszer-keresztmetszetként bemutat. Az amerikai állatfarmi rendszer a csúcs-disznók szemszögéből nézve: beszedjük az adófizetőktől a pénzt, amiből fizetjük a toborzókat, és az általuk toborzott sereget, akiket elküldünk x ezer kilométerre „a hazájukat védeni”, és „demokráciát és szabadságot terjeszteni”, vagyis meghalni értünk, miközben mi dollármilliárdokat keresünk fegyveren és olajon, és jobban élünk mint valaha, és békében és mosolyogva a legszebb frázisokat ontva hazudozunk és ostobaságokat beszélünk a népnek a médiában, mert az általunk az iskolában kellően lebutított és a média által kellően agymosott tömeg még nálunk is sokkal ostobább politikai témában. Ez is olyan rendszer, ahol a legnagyobb gazemberek járnak a legjobban – csakúgy, mint Magyarországon – de ott már-még tömeggyilkosság is van hozzá, és be kell látni, hogy mégiscsak az Amerikai Birodalom a Nyugat társadalmi rothadásának epicentruma – és „véletlenül” pont ott van a legtöbb zsidó, összességében, és Izrael után a lakosság-arányra számítva is. Akinek ez nem mond semmit, az kezdje el gyorsan tuningolni az agyát… Egy jobb sorsra érdemes ország erkölcsi-szellemi-gazdasági hanyatlása és tönkremenetele a folyamat, miközben még egy csomó másik országot is tönkre vág, hogy nekik se legyen jó, sőt, legyen nekik még rosszabb… Ez van most. Meg az az állati igazság, hogy az egyiknek meg kell halni, hogy a másik… nem csak hogy élhessen, hanem hogy még gazdagabb legyen.
Néhány idézet a filmből:
Gordon Bobbit, Kalmar RT Center: „Nincs még egy hely a Földön, ami olyan lehetőségeket nyújt az üzletkötésre, mint amilyeneket most Irak.”
Dr. Sam Kubba, American Iraqi Chamber of Commerce: A háború mindig jó, azoknak a vállalatoknak, amelyek háborús üzletekben érdekeltek.” „Ha nem lenne ott olaj, ma senki sem lenne ott.”
Egy öreglány: „Átvertek minket. És az a sok fiatal lány meg fiú, akiket megöltek, a semmiért halt meg.”
G. W. Bush: „Igaz ügyért haltak meg, a szabadság védelmében; és az ő haláluk soha nem hiábavaló.” (A BusHitler fan banda kiabál, visít, fütyül, tapsol – lehet, hogy a gyarapodó bankszámláikra gondolnak.)
Narrátor: „George Orwell írja valahol: Nem az a lényeg, hogy egy háború valós, vagy valótlan indokkal tör ki. A győzelem nem lehetséges. A háborút nem azért indítják, hogy megnyerjék, hanem hogy folyamatosan vívhassák. Egy hierarchikus rendszer csak a szegénység és tudatlanság talaján létezhet. Minden háborút a múlt igazol, de nem léteznek különböző múltak.”

Végül egy idézet:
„A politikus az a pasas, aki a te életedet feláldozza az ő országáért.”
/Texas Guinan, XIX sz. amerikai üzletasszony/

A számítástechnika rejtélye (megoldva)

2013. július 6., szombat

Már 9 éve van a Windózer első installként a gépemen, és bár egyre romosabb, de megy. Most az Nvidia driver nem akar rá települni – mert csak. Hibaüzenet? Valami segítség? Az nincs, csak a fórumokon a szintén így járt sorstársaktól, hogy ők mit és hogyan csináltak. Egyik tipp, lépjek be csökkentett módba, és onnan töröljek mindent ami Nvidia. Oké, újraindítás, F8 gomb nyomogatása – és eljutottam a bejelentkező („gitáros”) képernyőig, ahol klikkelek a gombokra, de semmi hatása. Ezmiez? Le vannak tiltva a gombok? Következett az Internet áttúrása, hátha valakinél volt már ilyen… és nem, ilyet nem találtam. Egy olyan eset volt, amikor valakinél a bejelentkezés után következett némi fagyhalál, amit az egyik RAM modul kivevésével sikerült orvosolni. Nálam nem volt belépés sem, viszont a „poén kedvéért” pár napja tettem be a 3-ik RAM-ot a másik kettő mellé, más márkájút és más órajelűt (magasabbat), a CLK timing nagyjából stimmelt. De az nem én vagyok, aki egy ilyen gyanú miatt kiszed egy RAM-ot… Örültem, hogy jól benne van, dehogy szedem ki, egy régebbi, másik alaplapos levegő-spray, kontakt-spray „élmény” után. Egy Memtest-et lefuttattam, aszerint OK a memória. Volt már valóban hibás RAM-om, ami mindig simán átment a BIOS-testen, és nagyon alattomos hibát produkált, hibásan másolt fájlokat pl. Ezt e Memtest egyből kiszúrta, hogy az egyik bit véletlenszerűen „oszcillál”, aztán persze hogy hibás CRC-jű fájlok lettek az eredménye. Eltérő időzítésű RAM-oknál pedig már a fájl-beolvasás is sokszor sikertelen.
Két nap múlva jutott eszembe, hogy… megpróbálom a bal gombbal is a klikkelést. Mert nálam bal kéznél van az egér, és így nem kell a numerikus billentyűzeten átnyúlkálni, amivel naponta sok tizedmásodpercet spórolok meg… és persze szoftveresen át van állítva, hogy a bal kéz mutatóujja alatt van a jobb kéz szerinti „bal” gomb; és persze már el is felejtettem, hogy sok évvel ezelőtt átállítottam – és a szoftveres átállítás érvényessége a csökkentett módú bejelentkező-képernyőig tartott. Tehát ha valami nem működik a „jobb” gombbal, akkor meg kell próbálni a „bal” gombbal is.
Hogy az Nvidia driver mikor méltóztatik installálódni, az más tészta. E nélkül is van kép tetszőleges felbontásban, csak az extra funkciók hiányoznak – és persze össze vannak kutyulódva már a dolgok, hosszú a beöltési idő…
Másrészt viszont, mi lenne, ha csak 10 év után installálnék újra, amikor megszűnik az XP támogatása a frissítésekkel? Végre egy stabil op. rendszer, és mindezt úgy, hogy közben eléggé sok szirszart alápakoltam, nézzük meg, hátha jó valamire alapon… Már nem a stabilitás (hiánya) a Windows problémája, hanem a „szemetelés”, meg az „indítsa újra”.
A „zárolt képernyő-gombok” problémája mindenesetre meg van oldva.
Tehát, ha valaki belefut ebbe a ritka hibába, avagy „tulajdonság”-ba, a másik egérgomb használata erre a problémára a megoldás.

Dunai árvíz 2013

2013. június 9., vasárnap

Életjel, és tapasztalatok – jól jön ez legközelebb is, akár már jövőre…

Önkéntes árvízvédelmileg két fő rész van, a szervezési és a fizikai rész.

Szervezés
Először is, az árvízvédelem nem úgy működik, hogy ha vannak önkéntesek, akkor van árvízvédelem, ha nincsenek, akkor nincs – úgyhogy az önkéntesek csak segédcsapat, ott, ahol épp nincs elegendő ember, vagy túl sok lett a munka hirtelen – és leginkább a mobil önkénteseket szeretik, akik a különböző helyszínekre küldhetők, kb. megyényi területen, úgyhogy autó legyen.

Az önkéntesség a jelentkezéssel kezdődik: be kell regisztrálni, vagy a katasztrófavédelemnél, vagy valamelyik társadalmi (politikai) szervezetnél, hogy jönnél; mikor, meddig érsz rá, stb.

Én egész sokáig úgy gondoltam, hogy átmegyünk a Margitszigetre, zsákolunk 2 órányit, és jól van. De ez nem így van, a Margitszigetre csak igen korai regisztrálással vagy protekcióval lehetett bekerülni, és a tetőzés előtti pár napban már leginkább sehogy sem, mert addigra már elvileg mindennek késznek kellett lenni.
Tehát maradnak a távolabbi területek. Ezért mentünk Budakalásznál a bányatavak melletti részhez, a Lupa-szigethez, és mindezt úgy, hogy eredetileg Szentendre volt az úti cél, és ez menet közben módosult. Konvoj állj, bekanyarodás a Metro áruház parkolójába, a túlmentek telefonos visszahívása…
A továbbiakban kb. 2 óra munka után kiderült, hogy Leányfalunál nagyobb gond van, és a csapat megoszlott, a nagyobbik része elindult oda – aztán menet közben Tahitótfalu lett belőle, mert ott még nagyobb volt a gond, átszakadt a gát. Ennyire kell mobilnak lenni, és ez előre megszervezés és összeszokott csapat nélkül eléggé nehézkesen fog menni, és az ilyen szervezési dolgokkal megy el az idő jórésze. Tehát a dolgok egyik fele a munka, a másik fele pedig a szervezett mobilság. (tovább…)

Meghalt a barátnőm, Kozákné Fejes Terézia Magdolna

2013. február 13., szerda

 

1954 – 2013

 

Nyugodj békében, Magdi!

 


1. oldal az összesen 1 oldalból1