Bejegyzések 2011. június hónapban


A blog 2016-tól már csak archív, mert az idő és energia
már csak az élet-univerzalista rendszerre van fordítva.
A 2016 előtt kezdődött dolgok frissítésre kerülhetnek.

Önszerveződő európai polgári kezdeményezés a TTIP és a CETA ellen
Témája:
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.

-----------------------------


Csendes séta Ophélie-ért
Silent walk for Ophélie

-----------------------------


Újabb vészkorszak Magyarországon

-----------------------------


Nyílt levél Ilan Mor,
Izrael Állam nagykövete részére

-----------------------------


Nemzeti összetartozás

2011. június 4., szombat

Összetartozás még nincs, de napja már van… összeg és tartozás szintén van, mint államadósság.
Rémlett valami, hogy ma összejövetel van a Hősök terén, és kimentem. Árpád-sávos, magyar zászlós motorosokat láttam ott körbe keringve, rendőrségi felvezetéssel, aztán ellenpontnak szintén rendőrségi felvezetéssel valamilyen politikai különítményt, ahol a légkondicionált fekete autókban öltönyös maffiózók ültek – kb. mint Al Capone és kísérete, csak valamivel rosszabb arcberendezéssel. Mivel a Hősök terén ezeken kívül, a hőségen és a turistákon kívül nem volt más, elindultam szétnézni – aztán a Vajdahunyad vára vonalában már nemzeti rock hangjait fújta felém a szél, és akkor rájöttem, hogy nem a Hősök terén, hanem a Regnum Marianum helyén, a Vaskefén túl van a gyűlés, úgyhogy odamentem. Fekete pólós, egyenruhás kopaszok voltak ott többségben, kisebbségben civil ruhások, egy Csepel teherautó a Szentkorona Rádió transzparensével, és hallhattam olyanokat a színpadról, hogy a Fidesz-hívők három év múlva a falba verhetik a fejüket (szerintem már most is) hogy hova szavaztak, és hogy „Vesszen Trianon” helyett „éljen Nagy-Magyarország!”. Ott voltam kb. fél órát, és közben nem találtam egy ismerős arcot sem, úgyhogy elindultam visszafelé. Az „ismeretlen katona sírjánál”, ami valójában Hősök emlékköve „Hőseink emlékére” felirattal (valamint nemzeti emlékhely a 2001. évi LXIII. törvény értelmében), a turisták közvetlenül előtte, kicsit jobbra megtekintettek egy hányást is, és hogy egy ismeretlen nő lógó fejű, szépen karbantartott szőrű ír szettere lehugyozza az emlékművet a sarkánál, kankutya szokás szerint.
Így volt ez 2011. június 4-én. (tovább…)


1. oldal az összesen 1 oldalból1