Bejegyzések 2010. június hónapban


A blog 2016-tól már csak archív, mert az idő és energia
már csak az élet-univerzalista rendszerre van fordítva.
A 2016 előtt kezdődött dolgok frissítésre kerülhetnek.

Önszerveződő európai polgári kezdeményezés a TTIP és a CETA ellen
Témája:
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.

-----------------------------


Csendes séta Ophélie-ért
Silent walk for Ophélie

-----------------------------


Újabb vészkorszak Magyarországon

-----------------------------


Nyílt levél Ilan Mor,
Izrael Állam nagykövete részére

-----------------------------


Az erkölcsi hullák országa

2010. június 30., szerda

Zázrivecz-Vona is beállt a sorba, a megvettek és megvetettek közé.
„Az Árpád-háziaktól a szarháziakig” című mondás jut eszembe – megint, ismét, és még mindig. Meg a másik: összenő, ami összetartozik. A harmadik meg a Deákné vászna. A negyedik pedig a „nincs a parlamenti büfében baloldali és jobboldali szendvics”; és ez volt a ráadás.
Csókoljátok meg egymást a Palikával, elvtársilag és kormánypárti-ellenzéki demokratikus polgári szabadságharcos kapitalistailag, aztán mehettek lefelé a fajanszon a pokolba…
Nem azért a húsz fillérért, ami már rég nincs is forgalomban, de a zsidó-cigány érdekeket képviselő LMP valamivel jobban fölötte van az erkölcsi lécnek mint a Jobbik, leszámítva azt a kártékony alapot, amit képviselnek. Manapság már nem az derül ki, hogy a Jobbik a jobb, hanem az, hogy megkapták a pozíciót és a zsetont, és ezzel kész. Ez volt a csúcspont, és innentől megy a lejtmenet – kivéve a kevésszámú kivételeket, akik assz’em szintén rosszul érzik magukat a Csurka-pálya miatt.

Vona szerint “derék, tisztességes, emberileg és morálisan alkalmas” Schmitt
(kuruc.info)
A Jobbik elnöke az MSZP jelöltjét nem kívánta értékelni, Schmitt Pált ugyanakkor »derék, tisztességes magyar embernek« nevezte, akit a Jobbik »emberileg, morálisan« alkalmasnak talál az államfői tisztségre.

A nép hangja alant: (tovább…)

A változás

2010. június 28., hétfő

T. Köcsög magyar választópolgár!

Úgy érzem, hogy az elmúlt napokban nyilvánosságra került adatokkal kapcsolatban, egy-két kérdés tisztázásra szorul. Az sejlik, hogy 17 évvel a rendszerváltás után, még mindig nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival!

Igen, 299 Ft-ért ebédelek, és 18 millió a benzinpénzem.

És?

Egyrészt faszközöd van hozzá, másrészt meg ez nekem (legálisan) jár. Hallom a rikácsolásod a társadalmi igazságosságról, meg az elosztásról, meg a sok bugyuta, idealista blablád, hogy nekem miért igen, neked meg miért nem. Azé’ baz’meg, mert Te egy fingszita kis pöcs vagy, én meg az elit. Azé’ baz’meg, mert én hozom a törvényeket! Magamnak. És ha megszopod, – mert én úgy gondolom, hogy meg kell, hogy szopd – akkor így jártál. Majd négy év múlva szavazol, anyádra. Mit cincogsz? Visszahívás? Te kis fasz! Hát azt a telibebaszott alkotmányt is én írtam, gondolod, hogy megtettem neked azt a szívességet, hogy beleírtam, hogy visszahívhass? Négy év, kis köcsög! Négy év. Ez a rendszer a négyéves diktatúrák sorozata. (tovább…)

A tetves szegfű után a rohadt narancs

2010. június 25., péntek

Miért az van Magyarországon, ami, és miért nem az, ami tényleg jó lenne?
Azért, mert… lásd alább.

Martonyi Amerikában: Nem zavarja a magyar közvéleményt az afganisztáni “részvétel”
(kuruc.info)
Martonyi – aki amerikai kollégája, Hillary Clinton meghívására tesz munkalátogatást Washingtonban – elmondta: a magyar közvélemény, ha nem is szereti kimondottan, nem nagyon helyezkedik szembe Magyarország afganisztáni részvételével; mivel eddig szerencsére nem volt túl sok magyar áldozat. Hozzátette, több áldozat esetén ez megváltozhat. Utalt rá, hogy Magyarország jelenleg nagyjából 400 emberrel van jelen Afganisztánban, és kötelezte magát, hogy év végére körülbelül 500-ra növeli a létszámot. Szerinte az afganisztáni részvétel nemcsak szövetségesi kötelezettség, hanem »alapvető értékeink védelmének feladata«.

Hódolat, hűségeskü és megalázkodás a Világbirodalom urai előtt – Martonyi Washingtonban
(kuruc.info)

Vízöntő: A szent majom
(kuruc.info)

Nem kérdezték kommunista múltjáról Schmittet a meghallgatáson
(kuruc.info)

Forradalom, de milyen? – Orbán Kádárék miniszterhelyettesét lépteti elő államfővé
(kuruc.info) (tovább…)

A Jobbik, a szavazók, és a papírzsebkendő

2010. június 22., kedd

Mi az összefüggés a három között?
A használd, és dobd el. Elértük a célunkat, köszönjük – és a továbbiakban le vagytok ejtve.
Ők láthatóan (lásd a parlamenti közvetítések) jól elvannak egymás között – és a szavazók is jól érzékelhetően el vannak hanyagolva. A „mór” megtette kötelességét…
Nem kéne ám elfelejteni, hogy zömében azok szavaztak rájuk, akik nem díjazzák az aljasságot és a hülyeséget – semelyik oldal részéről sem. (tovább…)

Múlt és jelen kapcsolata

2010. június 14., hétfő

Mi található a „Hova tegyük a zsidókat” c. felvilágosító mű alján?
Hirdetés, ahol a (zsidó) Google megfelelően összepárosította a dolgokat.

Hová tegyük a zsidó társkeresőt?

Miközben a könyv nem kis részben arról szól, hogy ne keveredj zsidóval, alul zsidó társkereső hirdetés található… és mindez délután háromnegyed három táján volt, amikor bazmegelés, anyázás hallatszott a zsidórádióból (ex-Kossuth Rádió) „kabaré” címszó alatt – terjesztik a „kultúrát”.
Ennél jobb és több megerősítés nem is kell, hogy igaz, amiről a könyv szól. A szellemileg vak gójok pedig még mindig csak bambulnak bele a világba…
Hö?
Összefüggés, cél, terv, rendszer a totális zsidóuralomért?
Hát mink olyat nem látunk.
És amit nem látunk, az nincs…
Hogy a nagyra nőtt kismacskáknak mikor nyílik fel a szemük…?

Egon van Winghene: Hová tegyük a zsidókat?
(www.angelfire.com)

1 ügyű lettem

2010. június 12., szombat

2010. június 11-én úgy feküdtem le, hogy furcsán fáj a fejem: homloküreg-gyulladás, agyhártyagyulladás…
Az előzményei nagyon hosszúak, időben is 1983-ig nyúlik vissza, úgyhogy ezt most nem írom le.
A lényeg: már annak is örülök, hogy teljesen leizzadva ébredtem fel. Felébredtem: ez a nap is megvan ezen a világon.
A másik lényeg, hogy a halálközeli élmény, és a határidő megfegyelmez.
Mert az élet rövid, a feladat sok.
Hol tartanék, ha ezekre a fegyelmezőkre nem lett volna szükség… Mert aki már fiatal korában önfegyelmezett, az jut a legtovább az általa választott irányban. Én nem ilyen voltam, úgyhogy ami számomra elérhető(nek látszik), az az, hogy a lehető legjobb alapokat lefektessem, és hogy meglegyen az építmény tervrajza. Jut munka mindenkinek… (tovább…)

Tömegmészárlás

2010. június 11., péntek

Brutális lett a film, nem merik vetíteni!
(www.nana.hu)

Tömegmészárlás

A XXI. századi ősemberek… ez így nincs jól.
Nem mintha a kisebb testű szárazföldi állatok leölése megzabálás céljából rendben lenne; ez kiterjesztett értelemben vett kannibalizmus; és ha a megölt élőlények mennyiségét nézzük, akkor a vizek és szárazföldek csúcsragadozói, pl. a cápa és a tigris, az emberhez képest jámbor állatok… (tovább…)

Réka és Bill performansza balról

2010. június 10., csütörtök

Ez egy hosszú történet, amit nehéz lenne röviden összefoglalni… úgyhogy itt vannak hozzá a linkek.

„Millió, millió, millió zsebbe száll”: terézvárosi tiltakozás + Képriport
(www.mno.hu)

Millió zsebbe száll
(lmv.hu)

Millio millio millio zsebbe szall…
(www.youtube.com)

“Millió zsebbe száll…” – A Verók-perelte dal újraéneklése
(www.youtube.com)

Lehet, hogy nem látták előre, hogy a performansz per tárgyát is fogja képezni…
Viszont kiváltó oknak ott voltak a zavaros, korrupciógyanús ügyek – aztán van, aki még csodálkozik, ha korrupcióellenes megmozdulás rá a válasz. (tovább…)


1. oldal az összesen 1 oldalból1