Bejegyzések 2009. november hónapban


A blog 2016-tól már csak archív, mert az idő és energia
már csak az élet-univerzalista rendszerre van fordítva.
A 2016 előtt kezdődött dolgok frissítésre kerülhetnek.

Önszerveződő európai polgári kezdeményezés a TTIP és a CETA ellen
Témája:
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.

-----------------------------


Csendes séta Ophélie-ért
Silent walk for Ophélie

-----------------------------


Újabb vészkorszak Magyarországon

-----------------------------


Nyílt levél Ilan Mor,
Izrael Állam nagykövete részére

-----------------------------


Összenő, ami összetartozik

2009. november 13., péntek

Kóka és társai az MSZP-s országos listán?
„A liberális politika parlamenti szintű képviseletének megóvása, ezzel a magyarázattal került forgalomba egy javaslat az MSZP országos listájának összeállítása körüli vitákban. A gyurcsányi körhöz kötött elgondolás szerint a szocialistáknak ebből a célból be kéne áldozni néhány helyet a SZDSZ korábbi prominensei számára.
Meglepte a szocialista vezetés többségét, amikor az elmúlt napokban az országos lista összeállításával kapcsolatban komoly javaslat érkezett az SZDSZ-ből kiszorult néhány korábbi vezető MSZP-be való importálásra.
Forrásaink azt állítják: az indokolás úgy szólt, hogy a jelenlegi SZDSZ-nek nincs sok esélye a parlamentbe való bejutásra, ezért a szocialistákkal jó kapcsolatot ápoló, de pillanatnyilag párt nélkül maradt liberálisokkal lehetne biztosítani, hogy az irányzat 2010 után se maradjon ki az országgyűlésből.
Úgy tudjuk, hogy a Gyurcsány Ferencéknek tulajdonított javaslatban Kóka János, Magyar Bálint vagy Horn Gábor beemelése szerepel.”

Igazi péntek 13-as téma.
A szereplésüket illetően tökmindegy; legfeljebb hamarabb elsüllyed az MSZP-SZDSZ kúrmánypártos-álellenzékis kalózhajó.
Csak hogy ne felejtse el senki; a nép kiszavazza őket, de a még mindig megmaradt bűnszövetkezeti tagok akkor is visszaemelik a  (legutóbb épp „ellenzékben” lévő) társaikat – aztán előre a végső összeomlásig, és heil Gyurcs(ót)ány, (Li)Bajnai, (Kókler)Kóka, (Nem)Magyar, és a többi fehérgalléros gazemberhalmaz, akik már rég megértek az ítéletre, és a büntetésre, és már csak a részlet a kérdés.

Az ifjú dokik is tüntetnek

2009. november 12., csütörtök

Elmentem az orvosdemóra – leginkább a csajok miatt, és hogy meglegyen a létszám. :)
Orvos-ifjúságunk színe-java – miért ne nézzem meg?

index-kép; az alakzat felülnézetből

Pontos voltam, mint az atomóra; ez véletlenül jött ki így, de akkor is, a tény a lényeg.
Ami nem tetszett, az az, hogy a nagy arcúság enyhén, de érezhetően jelen volt; ők egy külön kaszt, stb. Jó kommunikálás, harmonikus kapcsolatok, jó férj, jó feleség, az egy külön művészet, és ezt a magyarok nagyon gyengén abszolválják, pl. az ázsiaiakhoz képest.
Ami a performanszot illeti, az új versenyzők kétségkívül dobogós helyezést érdemelnek a tüntetés nevű új nemzeti sportban. Fizikailag nem egy nagy teljesítmény, de a szervezés, az együtt-mozdulás… fegyelmezetten, négyes sorokban teljesítették a Belváros-néző távot, Kiskörút-Dunapart-Bazilika… a záró élőkép alapján pedig másodállásban már mehetnek is a Vígszínházba tömegjelenet-statisztának, minden külön protekció nélkül; ez a Képzelt riport… 30 éves vagyok – Arra születtem című számról jutott eszembe. (tovább…)

A Vatikán és a földönkívüliek

2009. november 11., szerda

Ez egy reagálás „A Vatikán is keresi a földönkívülieket” című vicces cikkre – ahol nem a cikk a vicc, hanem a helyzet.
Az egyház vezetői összeegyeztethetőnek tartják a Bibliával a földönkívüli, intelligens élet létezését, és már arra készülnek, mit mondjanak a híveknek, ha a tudósok egyszer tényleg találkoznak az idegenekkel.
Rómában tartja első asztrobiológiai konferenciáját a Tudományok pápai akadémiája, a katolikus egyház legmagasabb rangú teológiai-tudományos szervezete. A konferencia fő témái a földön kívüli intelligens élet lehetősége, és annak az egyházzal és a hittel kapcsolatban felvetett kérdései.
Az egyház nagy utat járt be a tudomány tételeinek elfogadása terén azóta, hogy 4-500 éve még eretneknek kiáltották ki, és megégették azt, aki azt állította, hogy nem a Föld a világmindenség közepe. Kopernikusz és Galilei óta sikerült eljutni addig, hogy már Darwin evolúcióelméletét is összeegyeztethetőnek tartják az egyház vezető teológusai a Bibliával, és az esetleges földön kívüli élet létezését sem utasítják el.

Nahát, hogy változik a hivatalos keresztény álláspont… Folyamatos a meghátrálásuk a bizonyítható tényekkel szemben – és ez továbbra is így lesz: eltűnik a mítosz, és marad az a valóság, ami a természettudományos módszerek és eszközök, és a természettudósok által derül ki. (tovább…)

A keresztényeket nem zavarja

2009. november 9., hétfő

A „keresztény Magyarország” kapcsán…
A keresztényeket nem zavarja az, hogy:
1.) A kereszténységnek volt rá kétezer éve, hogy bebizonyítsa, mennyit ér. A gyakorlatban pedig már bőven bebizonyosodott, hogy nem sokat ér, és tele van ellentmondással; minden belefér, és annak az ellenkezője is – pl. a XXI. századból a „főkeresztény”, Biblia-forgató, és Bibliából idéző háborús bűnös G. W. Bush, a talmudista zsidók elsőszámú vezető bábja.
2.) A keresztény Nyugat hanyatlik a nem keresztény Távol-Kelethez képest, minden szempontból, pl. népszaporulat, technikai fejlődés, életérzés…
3.) A kereszténység alaptétele – Isten létezése – nem bizonyított; tehát eleve már az alaptételt is bizonyítatlanul kell elfogadni, és erre a nem bizonyítottra, tekintélyként, sűrűn hivatkoznak is, hogy Isten ezt és ezt mondta (azt, amit ők a szájába adnak, úgysem tiltakozik ellene). Tehát a kereszténység tekintélyelvű, hitető, és a nem gondolkodásra épül: a kész tanokat gondolkodás nélkül kell elfogadni, mert mihelyt a gondolkodás és a logika is bekerül a képbe, onnantól kezd összeomlani a hitetésen alapuló kártyavár. (tovább…)

A Jobbik népesedéspolitikai konferenciája

2009. november 8., vasárnap

Magyarországra ne rabszolgákat kelljen szülni, hanem valóban szuverén, önálló, gondolkodni képes gyermekeket.

Ez a történet a pénteki nappal kezdődik, amikor hozott valaki egy cédulát arról, hogy szombaton 13-tól 20 óráig jönnek felszerelni a régi digitális költségmegosztót az új radiátorra (addig csak úgy rá volt drótozva). Ennek hatására úgy döntöttem, hogy szombat délután nem leszek otthon, lévén hogy felesleges, a szüleim elintézik, mert az ő ötletük volt, stb. Így is lett, csak én szombaton már annyira le voltam merülve, hogy úgy döntöttem, a sötétedés kezdeténél tovább nem maradok a szabadban – ahol eső nem esett, köd sem volt, és mégis annyira párás volt a levegő, hogy a mobilom átmenetileg kinyiffant tőle, hiányolta az egyébként benne lévő SIM kártyát. Így már se mobilom, se órám nem volt, és lassan elindulhattam haza…
A szerelőket pont nem tudtam elkerülni, mert kicsivel sötétedés után jöttek.
Éjjel pedig akció-horrort álmodtam – ilyen még soha nem volt, de most már ez is van – olyan környezetben, ahol az volt a többségi (össznépi) játékszabály, hogy vagy te ölsz, vagy téged ölnek meg, és az a nyertes, aki a legtovább tud életben maradni. Meggyőzni őket a békés módról nem lehet, mert olyan nyugalommal ölnek, mint Godse Gandhit… Közben ott van az, hogy nem így kellene élni, viszont gyorsan, rövid idő alatt az az életforma nem változtatható meg. Átéltem; a történetből viszont nem maradt meg az emlékezetemben annyi, hogy le is tudnám írni. Átélve, és utána amnézia; ez valami olyan, mint Révész Máriusz esete az AVH-sokkal.
Mindezek eredménye az volt, hogy vasárnap nem tudtam felkelni időre, és nem is éreztem úgy, hogy 4 órát folyamatosan, elalvás nélkül ki tudnék bírni; a szürkeség a szemem alatt pedig mutatta az „akkumulátor lemerülési szintet”.
Volt még egy lehetőség a pakliban, az alvásidő-hosszabbítás, és az ébrenléti idő-csökkentés – az, hogy elmegyek a második félidőre, 12:30 és 13:15 közötti érkezéssel. (tovább…)

Tévedtem, lemondok

2009. november 4., szerda

Miért is?
Tüdőpestis?! Pestisjárvány Ukrajnában?!
Bár kérdőjelesek, bár nem előzmény nélküliek, bár egy ukrán újság cikkének magyarra fordított változata az alapja, bár fenntartottam az 1% esélyt, hogy ami nem a H1N1 miatt történik, az lehet valami más is, nem csak a tüdőpestis, és bár még most sem derült ki, hogy mi az a más…
Még az sem biztos, hogy tévedtem, de lemondok.
Miről is?
Például az egészségügyi miniszterségről. (Nem egy nagy lemondás, eddig sem voltam az.)
Közben Romániában azért mondott le az egészségügyi államtitkár 4 hét után, mert meg merte mondani a véleményét, ahelyett hogy… polkorrekten hallgatott volna.
Assz’em lemondok a tájékoztatás „rémhírterjesztő” formájáról is, és polkorrekt módon majd esetleg mellékesen célzok arra, hogy ez vagy az a fertőzési lehetőség nagyon halálos tud lenni.
Mindezt azért, mert az emberek egy nem is kis része felületes, ostoba, és rosszindulatú.
A magam részéről egyébként egyáltalán nem tartom bajnak, ha az emberek úgy gondolják, hogy a tüdőpestis is egy lehetséges, és esélyes opció az ukrajnai fertőzéseknél – mert az.
Azt is merem állítani, hogy az igazság, a tényleges helyzet Ukrajnában nem fog kiderülni addig, amíg már végképp nem lehet eltitkolni – például mert megkapja a kórt egy „svéd” turista, és az ő országában korrekten utánajárnak, hogy miben betegedett meg (vö. a Csernobili atomerőmű-robbanás). (tovább…)

A Vöröskereszt továbbra is gyűjti az adományokat

2009. november 3., kedd

Először is, módosult a felhívásuk a tegnapihoz képest, erre:

A Magyar Vöröskereszt rendkívüli gyűjtő- és oltóakciója az Ukrajnát veszélyeztető újinfluenza kapcsán
Ukrajna segélykérésének eleget téve a Magyar Vöröskereszt rendkívüli gyűjtőakciót hirdet a nyugat-ukrajnában rohamosan terjedő H1N1-járvány terjedésének megfékezésére. Az akció elsősorban a kárpátaljai, zömmel magyarlakta területek gyógyszerekkel, szájmaszkokkal, és más egészségügyi szerekkel való ellátását tűzte ki célul. Az így összegyűlt készleteket a Magyar Vöröskereszt Ukrajna Magyarországi Nagykövetségével közösen haladéktalanul eljuttatja a rászorulókhoz.
A Magyar Vöröskereszt pénzbeli adományokat is vár a K&H Bank 10405004-00026548-00000009 számlaszámra.
Lakossági forró drót: +36 1 374-1355

A Magyar Vöröskereszt ezért az alábbi eszközök adományozását kéri:

Gyártóktól:
– lázcsillapítók
– antibiotikumok
– maszkok
– bármilyen influenza ellenes gyógyszer (pl. Tamiflu)

Lakosságtól:
– szájmaszkok
-fertőtlenítőszerek (csak eredeti, bontatlan csomagolásban) (tovább…)

Tüdőpestis?! Pestisjárvány Ukrajnában?!

2009. november 3., kedd

Itt van az előző postban említett www.fraza.ua híre, a Google-translate által oroszból magyarra fordítva (nem ukránból, mert az sokkal rosszabb eredményt ad), és a Google-fordítást magyar nyelvre átültetve. Ahol nem tudtam, hogy mi akar lenni, azt a mondatot kihagytam, de ilyen nem sok van (1 biztosan, és talán van még 1-2).

Fraza internetes újság
2009. 11. 02.
Sürgős.
Ukrajnában terjed a tüdőgyulladásos pestis, és sertésinfluenza vírusa
A kórház ad védőruhát?

Tájékozott forrásból, a mai napon 100%-ban megerősítették a diagnózist, hogy a tüdőgyulladásos pestis terjed Ukrajnában. Eközben a főorvos az egészségügyi intézményeknek kiküldött egy informális tájékoztatást – hogy ne keltsen pánikot, és hogy megcáfolja az információkat a pestisről, és csak a sertésinfluenzáról beszélt.
Az egészségügyi létesítményekben kötelezőek a 8 szintű védelmet adó maszkok és védőruházatok a pestis elleni védelemhez. (tovább…)

Itt a baj, de hol a segítség?

2009. november 2., hétfő

Ukrajnában (rá is tüsszentettem) kitört az akármi (légúti fertőzés, H1N1?), és nagyon terjed, és halnak meg tőle az emberek.

A Vöröskereszt felhívása, Ukrajna
A Vöröskereszt felhívása

Közben pedig ezt olvasom:
Éjjel megérkezett Szlovákiából Ungvárra egy 100 ezer védőmaszkból álló segélyszállítmány, és ugyanennyi maszkot továbbszállítottak Lembergbe.
Az ukrán egészségügyi hatóságok Kárpátaljának is juttatnak abból a 300 ezer adagból álló, új típusú influenza elleni oltóanyag-szállítmányból, amelyet éjszaka vittek Kijevbe repülőgéppel Svájcból. Julija Tyimosenko miniszterelnök ígérete szerint a Tamiflu vakcinát még hétfőn leszállítják a karantén alá helyezett ukrajnai megyéknek. Az oltóanyagot – az üzérkedés megakadályozása érdekében – nem gyógyszertárak, hanem kizárólag kórházak kapják, és ingyen oltják be vele a pácienseket – közölte a kormányfő.

Mit tesz eközben a magyar kúrmány? Felajánlottak tízezer oltást a határvidéken élőknek. (tovább…)


1. oldal az összesen 1 oldalból1