Bejegyzések 2009. szeptember hónapban


A blog 2016-tól már csak archív, mert az idő és energia
már csak az élet-univerzalista rendszerre van fordítva.
A 2016 előtt kezdődött dolgok frissítésre kerülhetnek.

Önszerveződő európai polgári kezdeményezés a TTIP és a CETA ellen
Témája:
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.

-----------------------------


Csendes séta Ophélie-ért
Silent walk for Ophélie

-----------------------------


Újabb vészkorszak Magyarországon

-----------------------------


Nyílt levél Ilan Mor,
Izrael Állam nagykövete részére

-----------------------------


A probléma, és a megoldási lehetőségek

2009. szeptember 25., péntek

Avagy a szabadgondolkodó szabadtéri gondolatai a Margitszigetről – főleg Magyarország jelenlegi legnagyobb problémájáról – és minden másról is.
A kitelepülésem apropója az volt, hogy szerdán radiátorcsere volt a lakásban, (és most már csak egy alapos, „mélységi” vizes porszívózás van hátra). Sajnos ez is a tárgyhoz tartozik… a számítógép elrakásával együtt a lakás egy védettebb helyére; tehát 18 db csatlakozó le, gép és monitor átrak, és gépezés nincs addig, amíg gép és monitor visszatesz, 18 db csatlakozó fel, a kettő között pedig takarítás.
Hogy minek kellett radiátort cserélni? Leginkább azért, hogy meglegyen a 100% hátráltató tényező; és talán mondanom sem kell, hogy nem az én ötletem volt. Le kell cserélni a teljesen jó aluminiumbordás-acélcsöves radiátort, mert hátha kilyukad; bár semmi jel nem utalt rá, hogy kilyukadna akár a legtávolabbi jövőben is – de mi van, ha mégis? És mi van akkor, ha összedől a ház? Én inkább ettől tartok :) A radiátorcsere kopácsolással, flexeléssel, kosszal-porral-zajjal jár(t), valamint a szüleimnél beindult vezérhan(gya)gyával; anyám pl. nekiállt leportalanítani a radiátort, amit elvisznek; utána pedig a portörlőt letette a székemre; üljek abban a porban, amit a radiátorról oda helyezett át. Ilyenkor jobb, ha nem vagyok ott (és az év többi napján is jobb lenne, de az már egy másik dolog); tehát irány a természet, és természetesen lábbusszal. A BKV jegy ára 16,67% ÁFÁ-át, és legalább ennyi korrupciós díjat is tartalmaz, és én ezeket nem támogatom. Egyébként nem ártana azt követelni, hogy a jegyen ne csak az ÁFÁ-t, hanem a korrupciós díjat is tüntessék fel, tekintve, hogy az is benne van az árában, és szintén jelentős tételként. (tovább…)

Az élet-univerzalista vallási és társadalmi rendszer születése

2009. szeptember 21., hétfő

Elszántam magam, hogy folyamatosan az élet-univerzalista rendszeren dolgozok, hogy most már tényleg kész legyen, 2010. május 10. hétfőre, vagy legkésőbb 2010. május 21. péntekre.
Úgy rá kell koncentrálnom erre 9 hónapon át, mint eddig még soha másra, úgyhogy ne is csodálkozzon senki, ha minden más ügyben visszautasító leszek. Ez azt jelenti, hogy minden egyes nap előrébb kell jutnom vele, pihenőnap nélkül – és legfeljebb elhányom magam, mint a hosszútávfutók a holtponton; a lényeg, hogy az akarat mindig tovább vigyen, és nincs leállás: a rendszernek minden nap növekednie, és alakulnia, formálódnia kell. Ha netán nem lenne közben gép, vagy net, akkor is, csak akkor papíron, mert toll és papír csak van…
Az pedig már most is látszik, hogy nehéz szülés lesz.
Viszont az visszatartó erő volt eddig is, hogy nem tudtam készet adni, és most már túl kell jutnom ezen az állapoton.
Mit tudok most mutatni? Van egy tervrajz, az alap, és itt-ott néhány tégla; és ez így nem egy beköltözhető épület – ahelyett, hogy meglenne már kulcsrakészen. (tovább…)

Miért ostobák a keresztények?

2009. szeptember 21., hétfő

Alapvetően, intelligenciahiány az ok.
Egy mai példa, Anika idézete Horváth István Sándor elmélkedéséből:
(sodi.freeblog.hu)
Jézus az alázatos, gyermeki lelkületet állítja elénk példaként, megmutatván számunkra az utat, a lehetőséget, amely az üdvösségre vezet. »Ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába« (Mt 18,3). Nem kisebb tétről van tehát szó, mint arról, hogy elnyerjük-e az örök életet.
Jézus az alázatos, gyermeki lelkületet…
Alázatos gyermeki lelkület; a saját tesóm csak azért nem ölt meg kb. 2 éves koromban, mert az orvosok gyorsan és jól össze tudtak stoppolni. Nélkülük már nem lennék.
Valamint az „alázatos gyermeki lelkületű” késelő cigány „Maugli”, aki így hirtelen eszembe jutott.
Ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek…
Golding: Legyek ura. (olvasokucko.tvn.hu)
Az a valóság.
Meg a kerepesi iskola. (life-univ.com)
Zsidó írta a Legyek urát, aminek a kerettörténete elnagyolt, nagy logikai hézagokkal, viszont a lélektani valóság ismerete, ez a fajta helyzetismeret nagyon ott van. Ma már úgy is mondhatnánk, hogy társadalmi mérnökségből (social engineering) (en.wikipedia.org) kiváló, persze politikai értelemben. (tovább…)

A sátáni globális világrend egyformasága

2009. szeptember 20., vasárnap

Találós kérdés: kiről mondták?
Mindennek az ellenkezőjét tette, mint amit az embereknek ígért.
Gyurcsány Ferencről?
Barack Obamáról?
Mindkettőről?
Egyikről sem?
Azért nem teszem fel a kérdést szavazásra, mert máris adom a megfejtést: mindkettőről. Az idézett mondat az Obama átverés (The Obama Deception) című filmből való (az 54. perc körül); valamint „Ez a film dokumentálja azt a fájdalmas tényt, hogy Obama programja pont az ellenkezője annak, amit állított.” (1h:22p körül).
Amit a magyarok megtapasztaltak 2006-ban, az MSZP-győztes választás után nem sokkal – azt, hogy a választási ígéreteik 100%-a hazugság – sőt mi több, előre eldöntött, előre megfontolt hazugság –, és hogy azokból az ígéretekből nem csak hogy nem valósult meg semmi, hanem az ellenkezője valósult meg: amiről azt állították, hogy lesz (pl. tízezermilliárdos beruházások, technopolisz, biopolisz, adócsökkentés), az nem lett, amiről azt állították, hogy nem lesz, az lett (pl. vizitdíj).
Amit a magyarok átélhettek 2006-ban, azt az amerikaik most élik át 2009-ben, a szintén szépeket ígérő, és annak az ellenkezőjét tevő Barack Obama által (bár neki kiszivárgott böszme „igazságbeszéde” még nem volt). (tovább…)

Cigány hála

2009. szeptember 18., péntek

Az aktuális cigány „hála”: Mohácsi(vész) Erzsébet feljelenti az államot a cigányok iskolai szegregálása miatt.
Amíg nincs a dologban harmadik szereplő, addig vicces, hogy a cigányseggnyalók által dédelgetett, felemelt, stb. cigány feljelenti őket.
Ez is csak egy példa a nagyon sokból, hogy a cigányok zöme pont olyan élősködő, és pont ugyanolyan – ha rajtuk múlik, akkor végtelenül – pofátlan, mint a talmudista zsidók.
A (zs)origó cikke: Nem izgatta a cigányosztály az OKM integrátorát
(www.origo.hu)
Minisztériumok által megrendelt tanulmányok bizonyítják, hogy a cigány gyerekek harmadát nem engedik az iskolákban a nem cigányokkal tanulni Magyarországon.
Tehát a minisztériumok megrendelik a tanulmány címszó alatt elkövetett szarokat – lásd pl. a BKV-s „tanulmányok” esetét, vagyis a korrupciót – hogy aztán Mohácsi Erzsébet cigány élősködő fel tudja jelenteni az államot, és ilyen módon is lenyúlja az adófizetők pénzét.
A zsorigó zsidajai csak két dologról nem írnak – a lényegről: mi a cigányok elkülönítésének oka, azokban az esetekben, ha el vannak különítve – az, hogy degeneráltak, kártékonyak, bűnözők, az osztályban is. A másik pedig az, hogy hova kerül a büntetéspénz, kinek a zsebébe.
Ki van találva a módszer, ahogy összejátszik a zsidó-cigány-szarmagyar konglomerátum „politikai elit” az adófizetők pénzének lenyúlására.
Rendszerváltás, az majd csak lesz.

Integrálás

2009. szeptember 13., vasárnap

Tegnap hallottam az ex-Kossuth rádióban (ha úgy jelentkeznének be, mint zsidórádió, akkor mondanának igazat), hogy (Li)Bajnai integrálni akarja a cigányokat.
Bajnai: a legfontosabb a romák helyzetének megoldása
(www.mr1-kossuth.hu)
Cigányok, lehet menni integrálódni a XII. ker. Dániel közbe. Ha nem engednék be őket a kordon mögé az ávósok, akkor először is tüntessenek a kirekesztés ellen.
A Jobbik már tüntetett ott az előrehozott választásért (én is ott voltam); az eredmény ismert: mindig ugyanaz, a nagy semmi.
Tüntetést tart Bajnai villájánál az előrehozott választásokért a Jobbik
(kuruc.info)
Egy kérdés, közbevetőleg: ki választotta meg (Li)Bajnait? Csak a párt-bűntársai – ugyanúgy, mint ahogy az elődjét is.
Hol itt a népakarat? Van ám pedig olyan, de az egészen más.
Ez a szint már nem a Balkán, és nem is India; ez egy különdíjas kategória „a világ legszarabb országa” versenyben, roncstársadalom, és szervestrágya műfajban.
Az Árpád-háziaktól a szarháziakig; talált, süllyedt – de még mindig nem eléggé ahhoz, hogy végleg elsüllyedjen. (A politika és a pöcegödör abban hasonlít, hogy mindkét helyen a legnagyobb darabok vannak legfelül. Murphy)
SoDI szerint „A jövőben nincsenek” (zsidók és cigányok)
(sodi.freeblog.hu) (tovább…)

Isten szeret téged

2009. szeptember 2., szerda

Isten szeret téged, és csodálatos terve van az életeddel.
Mi a baj ezzel a mondattal, logikailag? Az, hogy a kiinduló tétel létezése nem bizonyított. Isten vagy létezik, vagy nem; és ha nem létezik, akkor az egész állítás-sor hamis. Ha létezik, akkor pedig még mindig ott van két olyan feltétel, ami vagy teljesül, vagy nem, lévén kétesélyes dolgok. Bizonyosság akkor lenne, ha a létező Isten maga mondaná ezt, és e szerintiek lennének a cselekedetei is.
A hatás kedvéért játsszunk behelyettesítést – mert ahol nincs meg a valóságon alapuló logika, ott csak a hatás van.
Szintén nem látható: a vákuum szeret téged, és csodálatos terve van az életeddel.
Kitalált lény: a repülő spagettiszörny szeret téged, és csodálatos terve van az életeddel.
Ellentétes tartalmú szó, inverzió: a sátán szeret téged, és csodálatos terve van az életeddel.
Ugye hogy van hatás?
Nem a logika esete van, hanem az ösztönökre ható vonzások és taszítások…
A gondolkodók pedig megvizsgálják egyenként az állításokat, és rájönnek, ha sok benne a ha. Hahaha; az említett mondatban pl. 3 van – és levonják azt a következtetést, hogy ennyire bizonytalan dologra nem alapoznak bizonyosságként. (tovább…)

A Magyarok Szövetsége gazdasági és pénzügyi sajtótájékoztatója

2009. szeptember 1., kedd

Most azt gyakorlom, tudok-e félálomban blogot írni. Aludtam vagy 4 órát az éjjel… na mindegy, a lényeg, hogy időben felébredtem, és belefért még egy hajmosás is, és el sem késtem – csak a fényképezőgép hagyott cserben: a szokásos akku töltetlenség. Elinduláskor még beállítottam rajta a dátumot, és működött, ahogy kellett – egészen addig, amíg a helyszínen meg nem nyomtam az exponálógombot, aminek a hatására se kép, se hang. Akku…rva életbe. Erre a problémára az a megoldás, hogy elindulás előtt próbafényképet készíteni. Ha egy sikerül, sikerülni fog több is.
A helyszínt illetően, a Fortuna hajó valóban a Szent István park mellett van, csakhogy aki a Szent István park felől jön, az teheti a kerülőket, mert a park körbe van rácsozva, egy db. bejárat-kijárattal. A park körbekerülése után már csak az alsó rakparton kell átkerülni valahogy; lejárólépcső keresése, zebra keresése – vagy az autók között a hézag megtalálása, és már ott is van a hajónál – és következik a fedélzetre való feljutás: két „kérdezőbiztos” két oldalról, keresztkérdésekkel; hogy hívnak, honnan érkeztem, milyen minőségben. Egyszerű bloggerré fokoztam le magam – végül is, itt és most ilyen minőségben jelentem meg. Ami meg ezen túl van, azt sokáig tartott volna elmagyarázni. (tovább…)

Magyarországon már éhen lehet halni

2009. szeptember 1., kedd

…és nem is akárhogyan: munka mellett.
Volt egy mondásom: Magyarországon meg lehet fagyni, de éhen még nem halt senki.
Ez már múlt idő, mert ez csak a másik átkosban volt igaz.

A rezsi mellett ételre már nem jutott – éhenhalt a multinál dolgozó nő
(www.hirtv.hu)
A minimálbér sokszor arra sem elég, hogy az ember ne haljon éhen.
Hétfőn délelőtt egy budapesti multinacionális cégnél rosszul lett és nem sokkal később meghalt egy ötvenhárom éves munkásasszony, O. M.-né. A segítségére siető munkatársainak annyit még el tudott mondani, hogy négy napja nem evett. Hiába érkezett gyorsan az orvosi segítség, már nem tudták újraéleszteni. Később kiderült, hogy önkormányzati lakásából rezsitartozásai miatt lakoltatták ki, egy ideig hajléktalanszállón élt, az utóbbi időben már albérletben lakott. Hetvenezer forint körüli fizetéséből kellett törlesztenie a fennmaradt rezsitartozását, minden hónapban automatikusan levontak tőle 40 százalékot, a maradékból kellett volna megélnie, de az albérlet kifizetése után a betevő falatra már nem sok jutott. Nyolc éve dolgozott a cégnél. (tovább…)


1. oldal az összesen 1 oldalból1