Bejegyzések ebben az évben: 2009.


A blog 2016-tól már csak archív, mert az idő és energia
már csak az élet-univerzalista rendszerre van fordítva.
A 2016 előtt kezdődött dolgok frissítésre kerülhetnek.

Önszerveződő európai polgári kezdeményezés a TTIP és a CETA ellen
Témája:
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.

-----------------------------


Csendes séta Ophélie-ért
Silent walk for Ophélie

-----------------------------


Újabb vészkorszak Magyarországon

-----------------------------


Nyílt levél Ilan Mor,
Izrael Állam nagykövete részére

-----------------------------


Teendőim a 2010-es évben

2009. december 31., csütörtök

Nem kezdek új életet, csak a régit folytatom másképp…

1 élet-univerzalista vallási és társadalmi rendszer; 2010 májusára már használható állapotban, de 2012-ig a világhálón tartva, virtuális államként.
1 könyv angolról magyarra fordítása hinduizmus témában.
1 könyv sci-fi meseregény.
1 alkoholista-láncdohányos-ragadozó-élősködő-önző nő felhozatala a szellemi „gödörből”, a félállati szintről az emberi szintre: nem alkoholista, nem dohányzó, nem ragadozó, nem élősködő, nem önző; az élősködést végleg meg kell szűntetni, és nem a beteget, hanem a betegséget kell megszűntetni projekt, erőfeszítés, feladat.
Frisítés:
Önerőből, minimális külső segítséggel; elengedni, de nem elhagyni. Semmilyen olyan terhet nem szabad átvállalni, ami az alkoholista (illetve más szenvedélybeteg) életmódból következik.
Ez működik; illetve ha nem, akkor szelektál a természet.
Egyébként mindegyik szenvedélybeteg iszonyatosan fárasztó, főleg a kezdeti szakaszban, már csak azért is, mert mindegyikük játszmázik, a többiek rovására, és ezért maradnak egyedül, illetve szinte már csak olyanok maradnak velük kapcsolatban, akikkel nem lehet játszmázni.
A sikeresség arányai: a hatszázezer – egy millió alkoholproblémásból kb. 1%, néhány ezer, talán tízezer fő volt képes megszabadulni az alkohol-szenvedélybetegségből, azáltal, hogy már nem iszik szeszes italt.
Ha én előre tudom, hogy ez mivel jár… Nem véletlen, hogy a barátnőmön kívül ilyen ügyben mást nem vállalok fel. Alkoholistával együtt élni a „sok kicsi sokra megy” alapú folyamatos iszonyat, a pokol a Földön.
Bővebben:
http://alkoholbeteg.hu/alkohol/?alkcsalad
http://anonimalkoholistak.hu
http://al-anon.hu
http://www.addiktologus.hu
http://www.iriszklub.hu

Fontossági sorrend, és időbeosztás: mi a fontos, és mihez mennyi idő kell; azt az időt megadni, amennyi kell a fontos dolgokhoz, és elvenni onnan, amik nem igazán fontosak, és ezeket kihagyni.

Élősködés-mentesség, úgy a saját részről, mint a környezetemben is; és ideje volt ennek a bekeményítésnek, mert már régebben is mondtam, hogy kényelmes az életformám, de nem jó; és ha nem jó, akkor az hatálytalanít mindent, amit (esetleg) pozitívnak lehetne tekinteni. (tovább…)

Krisztus, és a hiányzó életrajzi rész

2009. december 31., csütörtök

Avagy Krisztus, és a szellemi tulajdon – és a többi probléma a kereszténységgel; de ezt most csak összefoglalás-szerűen, mert túl terjedelmes ez a téma ahhoz, semhogy beleférne egy blogbejegyzésbe.
Az a kérdés, hogy miért hiányzik Jézus élettörténetéből a 12 éves korától a színre lépéséig, a kb. 30 éves koráig terjedő rész… miért maradt ki az élettörténetének 18 éve a Bibliából? Mit tett ezen idő alatt? Honnan, hogyan, ki(k)től szerezte a vallási ismereteit?
Ha Krisztusnak és apostoli társainak ezügyben nem volt semmi takargatni valója, akkor miért nincs ott ez a rész, vagy miért nincs válasz erre a kérdésre az Újszövetségben?
Ha pedig ez a rész a keresztények szerint nem volt elég fontos, akkor miért nem írták le röviden, néhány mondatban? A családfája például miért volt fontosabb Krisztus teljes élettörténeténél? (tovább…)

Akinek nem inge…

2009. december 25., péntek

Félreértésre adhat okot az, hogy… Tehát, akinek nem inge, az ne vegye magára a rohadt zsidózást, szemét cigányozást, szarmagyarozást. Akikre viszont illik, azok vegyék magukra, amíg – még mindig – létező világnézeti, viselkedési kategóriákról van szó.
Írom, és mondom a lényeget: élet-univerzalista alapelv az, hogy nem a bőre színe, és nem a származási címkéje a fontos valakinek: a lényeg a lelke „színe” (vö. pl. sötétlelkű). Tehát, aki zsidó, de nem rohadt, cigány, de nem szemét, magyar, de nem szar, mert nem ezekbe a kategóriákba tartozik, az ne vegye magára azt, amibe nem tartozik bele, és amiben a szándéka, világnézete, életformája szerint nincs benne.
Nem rohadt zsidóra egy példa Bobby Fischer sakkvilágbajnok, a 180-as IQ-jával, és a kiváló memóriájával, akinek az anyja volt zsidó, a gój apja pedig elhagyta.
Nem mintha Bobby Fischernek igazán jó természete lett volna, viszont határozottan visszautasította a talmudista dolgokat, és nem tekintette magát közéjük valónak, mert nem volt közéjük való. (tovább…)

Cigánybűnöző kitüntetése a „magyar” Parlamentben

2009. december 21., hétfő

Ezt is megértük. Éreztem, hogy meglesz ez is – benne volt már a „levegőben”.
4…
(Életjel 2: 2 napos hír, de szerintem nagyon is jellemző, és Parlamentet is direkt írtam Országház helyett.)

Reggel elítélték, délután Sólyom kitüntette a cigánybűnözőt

Ilyen ország nincs is: reggel elítélték, este kitüntették

A zsidók abnormálisak

2009. december 19., szombat

Nem újdonság ez – csak ismét van rá egy példa.
Ezt most miért? Mert a zsidók abnormálisak, azért. Frusztrált zsidó nem tudta megfejteni a jelszót, gondolom – megkérdezni meg minek… tehát. Laptopot lőttek szitává az izraeli határőrök
5…
(Életjel tőlem, és post-visszaszámlálás, mert vannak ennél fontosabb dolgok is, és a blog ezek elől venné el az időt, úgyhogy az idén már tényleg befejezem – mármint a blogolást, nem pedig a közéleti tevékenységet. :)

Újabb:
Keresztény templomban törtek-zúztak a zsidók Tel-Avivban

Frissítés:
2010. augusztus 7. szombaton 12 ó. valahány perckor a konyhába belépve ezt hallottam az MR1-Kossuth zsidórádióból (nemzeti főadó),: „…ismerek olyan művészt, aki megeszi a festéket, és kihányja, és ez maga a mű, és erre ő pályázik…” Ez volt az a pont, amikor kikapcsoltam. „Jóétvágyat„”…
Az illető származása persze aligha lett közzétéve, de ez annyira tipikusan zsidó – egyszerre degenerált, és pénzlenyúló, ami a zsidóbűnözés két tipikus vonása – hogy más nem nagyon jöhet szóba; vagy esetleg lehet szó zsidók között élő, asszimilálódott gójról is.
Ha már entartete kunst (degenerált művészet), gondolom, az a csúcs, ha a hányás mellé rá is szarik a vászonra – és ezzel a lényének lényegét beleadta a műbe, és lehet vele pályázni az adófizetők pénzére…
Keresni sem kell a zsidó degeneráltságot, itt-ott teljesen véletlenül is belebotlik az ember – értve ember alatt az el nem hülyülteket, a rezisztenseket, mert a degenerált zsidóknak a degeneráltság természetes.

Összenő, ami összetartozik

2009. november 13., péntek

Kóka és társai az MSZP-s országos listán?
„A liberális politika parlamenti szintű képviseletének megóvása, ezzel a magyarázattal került forgalomba egy javaslat az MSZP országos listájának összeállítása körüli vitákban. A gyurcsányi körhöz kötött elgondolás szerint a szocialistáknak ebből a célból be kéne áldozni néhány helyet a SZDSZ korábbi prominensei számára.
Meglepte a szocialista vezetés többségét, amikor az elmúlt napokban az országos lista összeállításával kapcsolatban komoly javaslat érkezett az SZDSZ-ből kiszorult néhány korábbi vezető MSZP-be való importálásra.
Forrásaink azt állítják: az indokolás úgy szólt, hogy a jelenlegi SZDSZ-nek nincs sok esélye a parlamentbe való bejutásra, ezért a szocialistákkal jó kapcsolatot ápoló, de pillanatnyilag párt nélkül maradt liberálisokkal lehetne biztosítani, hogy az irányzat 2010 után se maradjon ki az országgyűlésből.
Úgy tudjuk, hogy a Gyurcsány Ferencéknek tulajdonított javaslatban Kóka János, Magyar Bálint vagy Horn Gábor beemelése szerepel.”

Igazi péntek 13-as téma.
A szereplésüket illetően tökmindegy; legfeljebb hamarabb elsüllyed az MSZP-SZDSZ kúrmánypártos-álellenzékis kalózhajó.
Csak hogy ne felejtse el senki; a nép kiszavazza őket, de a még mindig megmaradt bűnszövetkezeti tagok akkor is visszaemelik a  (legutóbb épp „ellenzékben” lévő) társaikat – aztán előre a végső összeomlásig, és heil Gyurcs(ót)ány, (Li)Bajnai, (Kókler)Kóka, (Nem)Magyar, és a többi fehérgalléros gazemberhalmaz, akik már rég megértek az ítéletre, és a büntetésre, és már csak a részlet a kérdés.

Az ifjú dokik is tüntetnek

2009. november 12., csütörtök

Elmentem az orvosdemóra – leginkább a csajok miatt, és hogy meglegyen a létszám. :)
Orvos-ifjúságunk színe-java – miért ne nézzem meg?

index-kép; az alakzat felülnézetből

Pontos voltam, mint az atomóra; ez véletlenül jött ki így, de akkor is, a tény a lényeg.
Ami nem tetszett, az az, hogy a nagy arcúság enyhén, de érezhetően jelen volt; ők egy külön kaszt, stb. Jó kommunikálás, harmonikus kapcsolatok, jó férj, jó feleség, az egy külön művészet, és ezt a magyarok nagyon gyengén abszolválják, pl. az ázsiaiakhoz képest.
Ami a performanszot illeti, az új versenyzők kétségkívül dobogós helyezést érdemelnek a tüntetés nevű új nemzeti sportban. Fizikailag nem egy nagy teljesítmény, de a szervezés, az együtt-mozdulás… fegyelmezetten, négyes sorokban teljesítették a Belváros-néző távot, Kiskörút-Dunapart-Bazilika… a záró élőkép alapján pedig másodállásban már mehetnek is a Vígszínházba tömegjelenet-statisztának, minden külön protekció nélkül; ez a Képzelt riport… 30 éves vagyok – Arra születtem című számról jutott eszembe. (tovább…)

A Vatikán és a földönkívüliek

2009. november 11., szerda

Ez egy reagálás „A Vatikán is keresi a földönkívülieket” című vicces cikkre – ahol nem a cikk a vicc, hanem a helyzet.
Az egyház vezetői összeegyeztethetőnek tartják a Bibliával a földönkívüli, intelligens élet létezését, és már arra készülnek, mit mondjanak a híveknek, ha a tudósok egyszer tényleg találkoznak az idegenekkel.
Rómában tartja első asztrobiológiai konferenciáját a Tudományok pápai akadémiája, a katolikus egyház legmagasabb rangú teológiai-tudományos szervezete. A konferencia fő témái a földön kívüli intelligens élet lehetősége, és annak az egyházzal és a hittel kapcsolatban felvetett kérdései.
Az egyház nagy utat járt be a tudomány tételeinek elfogadása terén azóta, hogy 4-500 éve még eretneknek kiáltották ki, és megégették azt, aki azt állította, hogy nem a Föld a világmindenség közepe. Kopernikusz és Galilei óta sikerült eljutni addig, hogy már Darwin evolúcióelméletét is összeegyeztethetőnek tartják az egyház vezető teológusai a Bibliával, és az esetleges földön kívüli élet létezését sem utasítják el.

Nahát, hogy változik a hivatalos keresztény álláspont… Folyamatos a meghátrálásuk a bizonyítható tényekkel szemben – és ez továbbra is így lesz: eltűnik a mítosz, és marad az a valóság, ami a természettudományos módszerek és eszközök, és a természettudósok által derül ki. (tovább…)

A keresztényeket nem zavarja

2009. november 9., hétfő

A „keresztény Magyarország” kapcsán…
A keresztényeket nem zavarja az, hogy:
1.) A kereszténységnek volt rá kétezer éve, hogy bebizonyítsa, mennyit ér. A gyakorlatban pedig már bőven bebizonyosodott, hogy nem sokat ér, és tele van ellentmondással; minden belefér, és annak az ellenkezője is – pl. a XXI. századból a „főkeresztény”, Biblia-forgató, és Bibliából idéző háborús bűnös G. W. Bush, a talmudista zsidók elsőszámú vezető bábja.
2.) A keresztény Nyugat hanyatlik a nem keresztény Távol-Kelethez képest, minden szempontból, pl. népszaporulat, technikai fejlődés, életérzés…
3.) A kereszténység alaptétele – Isten létezése – nem bizonyított; tehát eleve már az alaptételt is bizonyítatlanul kell elfogadni, és erre a nem bizonyítottra, tekintélyként, sűrűn hivatkoznak is, hogy Isten ezt és ezt mondta (azt, amit ők a szájába adnak, úgysem tiltakozik ellene). Tehát a kereszténység tekintélyelvű, hitető, és a nem gondolkodásra épül: a kész tanokat gondolkodás nélkül kell elfogadni, mert mihelyt a gondolkodás és a logika is bekerül a képbe, onnantól kezd összeomlani a hitetésen alapuló kártyavár. (tovább…)

A Jobbik népesedéspolitikai konferenciája

2009. november 8., vasárnap

Magyarországra ne rabszolgákat kelljen szülni, hanem valóban szuverén, önálló, gondolkodni képes gyermekeket.

Ez a történet a pénteki nappal kezdődik, amikor hozott valaki egy cédulát arról, hogy szombaton 13-tól 20 óráig jönnek felszerelni a régi digitális költségmegosztót az új radiátorra (addig csak úgy rá volt drótozva). Ennek hatására úgy döntöttem, hogy szombat délután nem leszek otthon, lévén hogy felesleges, a szüleim elintézik, mert az ő ötletük volt, stb. Így is lett, csak én szombaton már annyira le voltam merülve, hogy úgy döntöttem, a sötétedés kezdeténél tovább nem maradok a szabadban – ahol eső nem esett, köd sem volt, és mégis annyira párás volt a levegő, hogy a mobilom átmenetileg kinyiffant tőle, hiányolta az egyébként benne lévő SIM kártyát. Így már se mobilom, se órám nem volt, és lassan elindulhattam haza…
A szerelőket pont nem tudtam elkerülni, mert kicsivel sötétedés után jöttek.
Éjjel pedig akció-horrort álmodtam – ilyen még soha nem volt, de most már ez is van – olyan környezetben, ahol az volt a többségi (össznépi) játékszabály, hogy vagy te ölsz, vagy téged ölnek meg, és az a nyertes, aki a legtovább tud életben maradni. Meggyőzni őket a békés módról nem lehet, mert olyan nyugalommal ölnek, mint Godse Gandhit… Közben ott van az, hogy nem így kellene élni, viszont gyorsan, rövid idő alatt az az életforma nem változtatható meg. Átéltem; a történetből viszont nem maradt meg az emlékezetemben annyi, hogy le is tudnám írni. Átélve, és utána amnézia; ez valami olyan, mint Révész Máriusz esete az AVH-sokkal.
Mindezek eredménye az volt, hogy vasárnap nem tudtam felkelni időre, és nem is éreztem úgy, hogy 4 órát folyamatosan, elalvás nélkül ki tudnék bírni; a szürkeség a szemem alatt pedig mutatta az „akkumulátor lemerülési szintet”.
Volt még egy lehetőség a pakliban, az alvásidő-hosszabbítás, és az ébrenléti idő-csökkentés – az, hogy elmegyek a második félidőre, 12:30 és 13:15 közötti érkezéssel. (tovább…)


1. oldal az összesen 15 oldalból1234...1015...Utolsó »