Bejegyzések 2008. december hónapban


A blog 2016-tól már csak archív, mert az idő és energia
már csak az élet-univerzalista rendszerre van fordítva.
A 2016 előtt kezdődött dolgok frissítésre kerülhetnek.

Önszerveződő európai polgári kezdeményezés a TTIP és a CETA ellen
Témája:
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.

-----------------------------


Csendes séta Ophélie-ért
Silent walk for Ophélie

-----------------------------


Újabb vészkorszak Magyarországon

-----------------------------


Nyílt levél Ilan Mor,
Izrael Állam nagykövete részére

-----------------------------


Új év, új tárhely

2008. december 29., hétfő

…és új domain menedzsment (én). Mert mszáj volt.
A mondás szerint, nagy úr az aszály, hát még a muszáj. Ez valóban így van.
2007-ben, idejében, november 17.-én, befizettem a tárhelyet, és a december 28-án lejáró life-univ.com, life-univ.org, life-univ.net domainneveket; darabját 3eFt-ért.
Ehhez képest, a life-univ.net-et meghosszabbították, és a(z akkori) tárhelyre mutat; a life-univ.org-ot is meghosszabbították, de nem mutat sehová (a névszerver és az IP-cím már valahol elmaradt), a life-univ.com-ot pedig egyáltalán nem hosszabbították meg.
Aztán 2008 tavaszán kaptam egy érdekes ajánlatot, amelyben egy domannév-kereskedő felajánlotta, hogy megvehetem tőle a life-univ.com-ot 500 USD-ért (100 eFt).
Válaszul elküldtem neki a számlamásolatot, hogy az a domain jog szerint még mindig az enyém.
Kapott persze a „szolgáltató” is értesítést tőlem arról, hogy sürgősen hosszabbítsák meg ezt a domaint, merthogy már rég kifizettem nekik.
[Ticket ID: 607896] A kifizetett domainnevet önök nem hosszabbították meg
Persze így már csak akkor tudták volna meghosszabbítani, ha megveszik a domainnév-kereskedőtől, százezerért. Ezt persze ők nem teszik; helyette felajánlották, hogy visszafizetik a 3eFt-ot. Akkor még bankszámlám sem volt, úgyhogy takarékra tettem az ügyet; az év vége felé el lesz intézve ez is a többivel együtt. (tovább…)

Nem jobb, csak a másik oldalon áll

2008. december 27., szombat

Kezdjük azzal, hogy hányszor kell leiratkozni Seres Mária hírleveléről?
Én eddig „csak” 3x iratkoztam le.

Itt a ma kapott levél, ami nincs feltéve a seresmaria.hu honlapra:

– – –

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Az utóbbi időben sokan jelezték felénk, hogy kérés nélkül kapnak híreket a népszavazási kezdeményezésről, amit nagyon sajnálunk. Mivel a rendszerbe a feliratkozáson kívül beküldés, ajánlás stb. útján is be lehet kerülni, és hogy a jövőben elkerülhessük a nem kívánt levelezéseket, a következőket kérnénk Önöktől:

Azok, akik kéretlenül kapják a hírlevelet, és nem szeretnék ezt a jövőben megkapni, csak annyit tegyenek, hogy ennek a levélnek alul a bal alsó sarkában található Leiratkozás a hírlevélről szövegre (linkre) rákattintanak, és ezzel automatikusan törlődnek a rendszerből, amelyből származó kellemetlenségek miatt mégegyszer elnézést kérünk minden érintettől. (tovább…)

Év végi összefoglaló

2008. december 26., péntek

Kicsit korábban teszem ezt év végénél, mert most épp úgy néz ki, hogy egy darabig – akár néhány hónapig – nem lesz life-univ.net. Próbálom visszaszerezni a magukat szolgáltatóknak mondó rablóktól, de nem könnyű.
Momentán a life-univ.com van helyette. Hogy a life-univ.net-es külső linkekkel mi lesz, azt még nem tudom…
Egyelőre örülök, hogy sikerült átmentenem a blogot az új tárhelyre, az új domain alá.
Kissé mechanikusan cseréltem le (search-replace) az adatbázisban a life-univ.net-es hivatkozásokat life-univ.com-ra, és így lehet, hogy ott is át lett cserélve a szövegben, ahol nem kellett volna…
Most már mindegy, örülök hogy működik a blog – és persze lassú. Viszont a többi szempontból jobb helyen van külföldön.

Idén volt egy pártalapítási kísérletem, amiért nem kár; tanulókörnek jó volt. Most már nem akarom a házépítést a tetővel kezdeni, főleg nem úgy, hogy nincs hozzá se daru, se helikopter.
Voltam Svájcban is egy kicsit; és most már van róla fogalmam, milyen érzés ott élni; békében és semlegességben, sok nagyságrenddel kevesebb bűnöző között…
A célom ott is ugyanaz lenne, mint itt, csak ott normálisabbak hozzá a körülmények.
Van már egy bírósági perem is – a Clark Ádám téri oszlatás helyett az összeterelés, előállítás, és rabosítás –; és ha már úgyis van egy, akkor lehet több is…
Ott voltam „a” magyar cipődobáló, Kósa Gyula perén is, hogy szolidarítsak vele – és még mindig egy rahedli demonstráción vettem részt, és szívtam az újabb fajta könnygázt. Tomcat magára vállalta a vegyelemzés feladatát, és azóta sem lehet tudni, hogy ha az nem CR gáz volt, akkor mi?
Mindeközben az ellenség köszöni jól van, viszont a nemzeti radikálisok szétmarták egymást sűrű belharcok közepette.
Év közben volt egy újabb gazdasági válság is, a 2006-os után, és ismét zuhant kb. 20%-ot néhány hónapra a forint.
Első fokon betiltotta a bíróság a Magyar Gárda Egyesületet – mert sérti a cigányok méltóságát –, ugyanazon a napon, amikor a Gárda, és a Jobbik egyik vezető tagját az otthonában éjjel, az ajtót betörve, félholtra verte, és kirabolta egy cigánybanda fegyveresen.
Összefoglalva, a 2008-as évben az utolsó tanulóköreim voltak az élet-univerzalista rendszeren kívül.
Az is biztos, hogy az idők folyamán sok szemét gyűlt össze a Kárpát-medencében, és egyre közelebb kerül a takarítás időpontja.
Mindeközben a zsidók – már – vidáman lövöldöznek Magyarországon.
Krav Maga Happy Lövészet: félautomata gépkarabéllyal, sörétes pumpás, félautomata puskák, pisztolyok – videóval frissítve!
http://barikad.hu/node/21757

Úgy döntöttem, hogy jövőre is lesz blog, de sokkal kevesebb bejegyzéssel.
Mert már vannak ennél fontosabb dolgok is: a tettek mezeje.

Ground Zero

2008. december 23., kedd

A külső, és a politikai időjárás is kissé viharosra fordult a 2008-as év végére. A Bombagyárat utolérte az, ami a robbanóanyagokat gyártó üzemek sorsa szokott lenni, felrobbant – annyira legalábbis, hogy ez így már aligha megy tovább. De nyilván új élet fog születni a romokon…
Polgár Tamás az átlagot messze meghaladóan kreatív, és impulzív, viszont az erkölcsi érzéke az átlag alatt van. Adott egy showman, aki olyan dolgokba is belemegy, amibe már az átlagos erkölcsi érzékűek sem.
Valamint, azokhoz a világnézeti irányváltásokhoz, amik nála tapasztalhatók, egy többszörösen hasadt személyiség kell, akinél nem igazán lehet tudni, hogy a hét adott napján éppen melyik irányvonalat választja a 360 fokból, aszerint, hogy éppen melyik személyisége dominál – és így persze a világnézeti következetesség nem is tartozik az ismérvei közé.
Az pedig természeti szintű szabály, hogy a nagyon fent, és a nagyon lent helyzet egyaránt élősködővé tesz. Pl. Dragon64 bár élősködik, de jó csatlós, tehát Tomcatnek ez így megfelel; és nem lehet csodálkozni azon, hogy ilyen emberek gyűlnek köré – a céloktól függetlenül is, hasonló a hasonlóhoz.
Az viszont nem nagyon körvonalazódik, hogy Tomcatnak az egója érvényesítésén túl mi a célja. Mi az az elérendő cél, ami felé halad? Gyorsan változnak a célok – bár magyarázat mindegyikhez van – és nagy az el nem értek mennyisége…
Ami a mostani esetet illeti, a kopogtatócédulás rendszer úgy rossz, ahogy van. Nem egyértelmű az, hogy a kopogtatócédula-gyűjtő a gyűjtői tevékenységéért kaphat-e pénzt, vagy sem. Nem egyértelmű az, hogy üres, kitöltetlen kopogtatócédulák fénymásolása szabad-e vagy sem.
Ez már a kettős mérce terepe: van, akinek szabad, akinek elnézik, és van, akinél ez már választási csalás.
A kopogtatócédulák eredetiségét, avagy fénymásoltságát szabad szemmel sehogy sem lehet megállapítani, és csak a nyomda-közeli szakértő tudja megkülönböztetni. Erre nem-szakértőnek nincs módja – amire a választási szakértő azt nyilatkozza, hogy ugyan milyen párt az, amelyiknek nem telik szakértőre…
Lefordítva: pártonként tessék felbérelni egy szakértőt, aki abból él, hogy ellenőrzi a kopogtatócédulák eredetiségét.
Most sírjak vagy nevessek a degeneráltak degenerált rendszerén?
Miért nem jó az nekik, hogy mindenki megkapja a maga cetlijét, névvel, címmel, személyi azonosító számmal, ahogy eddig, postán, és utána kitöltve, ajánlottan, tértivevényesen szintén postán visszaküldi annak a címzettnek, akit választ. Mindenki egységesen, és nincs házról-házra járás, cédula-gyűjtögetés.
Persze ha egy pártnak minden választókerületben van 750 tagja, akiktől így is, úgy is megkapják a cédulát, az így is, úgy is megnyeri a választásokat.
Ha viszont nincs ilyen tagság, akkor ott van a zavarosban halászás, a vádaskodás, az egymásra- és körbe mutogatás lehetősége, amit a jelenlegi kopogtatócédulás rendszer biztosít.
Aztán csodálkoznak, hogy szarból nem tudnak várat építeni.

Kapcsolódó:
Ferencváros, végállomás?
http://www.mno.hu/portal/605324

Tomcat megmagyaráz (retardáltaknak)
http://bombagyar.hu/index.php?post=1715

Sodi jogászkodik (az SZDSZ már csak egy kávét kér):
http://kuruc.info/r/1/32479/

Blogin elemez (vegyelemezés)
http://bombagyar.hu/index.php?post=1716

Kuruc info savaz (sűrű fröcsögés)
http://kuruc.info/r/1/32511/

Netbank: biztonságos?

2008. december 23., kedd

Attól függ.
Ha 2-3 egymástól független információs csatorna használata is kell a bankoláshoz, akkor – ez idő szerint, azt lehet mondani, hogy… még az.
Ha csak annyi a védelem, hogy felhasználónév és jelszó, akkor nem az.
A programok még mindig tele vannak sebezhetőséggel, újabb és újabb behatolási lehetőségek derülnek ki, még az XP-nél, és a 4-6-os IE-nél is – hát még a futó felhasználói programoknál; és például az automatikus jelszókitöltő programok használatát nagyon nem ajánlom.
A védelmet az jelenti, hogy egy ellopott jelszó mellé még 2-3 olyan adat is kell a netes belépéshez, ami nem az interneten közlekedik, hanem pl. telefonon.
Aztán van még az Interneten történő vásárlásokhoz a külön vezetett számla, amire mindig csak annyit kell átutalni, amennyi az adott vásárláshoz kell, illetve a vásárlási limites netkártya, ahol a limit csak a vásárlás idejére van megemelve 1 Ft-ról, és akkora összegre, amennyi a vásárláshoz kell.
Ha ezek nincsenek, akkor van a gond. Mint például…

metropol
BUDAPESTI KIADÁS • 2008. DECEMBER 19. PÉNTEK

Hamiskártyás áldozata vagyok

Bus István
A Playboy főszerk.-helyettese

“…Nézze meg jól, milyen cégnek, honlapnak adja ki a bankkártyája adatait!”

…úri társaságban meg nem engedhető szavakat kezdtem ordibálni, nagyjából két percen keresztül.
Kaptam ugyanis a bankomtól egy SMS-t, amely szerint éjjel kettőkor valaki leemelt a számlámról 1000 dollárt (akkori árfolyamán 202 000 forintot), és eljátszotta egy online szerencsejáték-portálon.
Egy netes bűnbarlangban. Hogyan történhetett ez? Alvajáró lennék, és összevissza nyomogattam éjjel a számítógépem billentyűit? Hasadt a személyiségem, és a szerencsejáték-függő Bus kerekedett felül, amíg a rendes kispolgári énem éppen összenyálazta a kispárnát? Esetleg csúnya módon lenyúlt egy hacker?
Lázasan kutattam agyamban, vajon hol szúrhattam el. Mivel a szerencsejátéktól irtózom – néha veszek lottót azért –, és a neten sem nagyon vásárolgatok, ezért aztán tanácstalan voltam. De aztán rájöttem. Három héttel korábban vásároltam egy – különben használhatatlan – programot a számítógépemre.
A bankkártyámmal.
Évek óta a bankkártya prófétája vagyok, lazán vásárolgattam vele, megvolt a mostanában sokat emlegetett szó: a bizalom. Ezen a vasárnap reggelen, a bankkártyaletiltást intéző telefonálgatás közben azonban ezer zöldhasú dollár lebegett a szemem előtt, ahogy halvány pukkanással a semmibe enyész. Meglett a programom aznapra: azonnal le kell tiltani a kártyát.
Aztán besétálni a bankfiókba – nyitás előtt fél órával érkeztem, és ott toporogtam a bejáratnál, mint a tojó galamb –, és kitölteni a formanyomtatványt. A bank a bejelentéstől számított legfeljebb 120 napos (igen, az négy hónap!) határidővel kivizsgálja az esetet, és dönt, hogy mi voltunk-e a hunyók, vagy esetleg nem voltunk hanyagok, és visszatéríti az összeget – vagy annak egy részét.
Négy hónap múlva már tavasz lesz, serken a határ, ébred a természet. Hogy lesz-e még akkor dollár vagy forint, netán létezni fog-e még a bankom – nos, ezekre az egyszerű kérdésekre manapság nemigen lehet válaszolni. Így csak annyit tanácsolnék annak, aki még a neten vásárolgatna az ünnepek előtt: nézze meg jól, milyen cégnek, honlapnak adja ki a bankkártyája adatait. Ellenőrizze a vállalat megbízhatóságát néhány kattintással.
Véletlenül se vásároljon netkávézóból vagy WiFi hálózaton keresztül. A megbízható honlapcímek online vásárláskor nem „http”-vel, hanem „https”-sel kezdődnek. Telepítsen vírusirtót, tűzfalat! Igényeljen netbank-kártyát, és csakis annyi pénzt tartson rajta, amennyi az online vásárláshoz kell. Tanuljon a más kárából. Például az enyémből.

Több ezer hamisított kopogtatócédula Ferencvárosban

2008. december 22., hétfő

Bővebben:
Három jelöltet kizártak csalás miatt Ferencvárosban (előzőleg: Több ezer hamis ferencvárosi ajánlószelvény)
http://www.metropol.hu/itthon/budapest/cikk/341379

De „szép”.
Korruptország.
Azok a még mindig Magyarországon élő, 18 éven felüli állampolgárok, akik nem korruptak – valóban nem korruptak, és nem is akarnak azok lenni – jelentkezzenek.
Hány fős csapat lesz ez a tíz millióból?
A többieknek: még mindig nem értik, hogy miért ilyen ez az ország, és miért ott tart, ahol?

Kis karácsony az Andrássy úton

2008. december 21., vasárnap

…amikor a karácsonyfa tiszteletét tette előttem, gyors „hasra esés” formájában. Akivel beszélgettem, háttal állt neki, én láttam, hogy dől, egyik kezemben a fényképezőgéppel, de a fa volt a gyorsabb, és a fenyő csúcsa pont a lábam előtt ért véget. Az üvegből lévő díszek egy része bizony széttört…
Ezek után az ott lévők kértek zsineget a túloldalon lévő árusoktól, és kikötöttük a fát a kisföldalatti korlátjához, és így már „nyugton maradt”.
Fő a szervezés: miután éjjel és délelőtt veszettül fújt a szél, nem lehetett arra gondolni, hogy délután is fújni fog, és hogy egy szobába való fenyőtalp nem fogja megtartani a fát… Valahol törvényszerű volt, ami történt.
Ami a többit illeti, a Hősök tere ma a turistáké volt. Biztos csodálkoztak is, hogy ott van az a nagy tér, de senki nem megy oda. Nem voltak tisztában a dolog hátterével, hogy jobb, ha senki nem megy oda.
A „szélsőjobb” a Regnum Marianum helyénél gyülekezett, egész szép számban.
Sikerült találkoznom, akikkel akartam, úgyhogy nekem érdemes volt kimennem. Hogy a többiek hogyan könyvelik el – majd megírják a Bombagyáron, ha akarják.

Tomcat a fekete angyal, és a karácsonyfa.     A fa már enyhén meghajolt, de még áll.

A „Turulfelhő”     A hanukások, a giccses kisvasút (jön a vonat!), és a búra alatti mikulások

A fáklyások teljes létszámban     Itt a vége (a képeknek)

Jó ok a JOK

2008. december 19., péntek

Arra, hogy ne maradjak otthon, bár az idő eléggé pocsék; a Jobbik Oktatási Kabinet összejövetelén voltam, találkoztam Dórával, és a többiekkel. Lehet, hogy jelentkező százas nagyságrendű van, résztvevő viszont sokkal kevesebb…
Majdcsak lesz valahogy.
Visszafelé a metróban „az állomás egész területén tilos a koldulás” szolgálati közleményt hallottam, aztán azt, hogy hívják a biztonságiakat; egy cigány nő ült a mozgólépcső aljában a gyerekével, és kéregetett.
Rendnek kellene lenni – igen. Viszont, mi oldódik meg azzal, hogy ide-oda terelgetik a cigányokat? A koldus ugyanúgy koldulni fog tovább, és oda megy, ahol a legtöbbet tudja összekoldulni. És mi veszteni valója van, az életén, meg a gyerekén kívül?
Én nem tudom megoldani ezt a problémát a civil mivoltomban, akik pedig meg tudnák, mert a jogköreik és eszközeik megvannak hozzá, azok nem oldják meg.
A cigányok egy része pedig bűnözik, mert nincs veszteni valója; legfeljebb börtönbe kerül; ingyenkaja, ingyenszállás. Kiszabadulás után megint a bűnözés következik, amíg le nem bukik… vagy kellő mennyiségű pénz összeszedése után vállalkozóvá lép elő.
Én azt tudom, hogy szarul vagyok, és hogy sok szipogó, taknyos ember fordult elő útközben, valamint hogy egészségügyi okokból már kezdhetem is a csapatépítést: a kellő mennyiségű ilyen foglalatosság helyre hoz.

Blogin egyre jobb

2008. december 18., csütörtök

Félreértések elkerülése végett, nem jobbratolódásban, hanem minőségben.

A nemzeti radikális, aki úgy táncol, ahogyan fütyülnek

Mielőtt még valaki azt gondolná, hogy nekem senki se jó – de. Vannak jók, és javulók, de kevesen. Sokkal többen vannak az olyanok, akik jó képet mutatnak, de ami mögötte van… hasonlóak a meszelt sírokhoz – Máté evangéliuma 23,27.
Mekkora temető van ebben az országban… kihaló faj. Ajaj.

A karácsonyfás ötlet is tetszik, lehet, hogy kimegyek.
Közben nem csak az idő depressziós, hanem én is… Majdnem egész Európa be van terítve felhővel, és időnként esik. Úgyhogy fel a fejjel, főleg akkor, ha nincs is mire.

Egy történet vége

2008. december 17., szerda

Röviden, a Seres Mária-féle aláírásgyűjtésről van szó.
A Seres Mária oldalról kicenzúrázva, „kommentárcserével”.

Ungvári Béla
Megjegyzéseim:
“Népszavazásra aláírásgyűjtés közterületen bárhol előzetes engedély nélkül végezhető.”
Ez igaz; nem igaz viszont ez a kihelyezett berendezési tárgyakra, mert ahhoz már területfoglalási engedély kell. Ha megjelennek a közterület-felügyelők és elhajtják a kitelepültet, vagy akár meg is bírságolják, akkor 1:0 oda. A mozgó változatba viszont nem köthetnek bele. Egy rajztábla, vagy rugós papírleszorítós mappa, és a TOLLAT MADZAGGAL ODAKÖTNI, MERT KÜLÖNBEN TUTI HOGY VALAKI MAGÁVAL FOGJA VINNI, egy vállon keresztbe átvetett szíjú (könnyű súlyú) táska, és megvan.
– – –
„Az ívek hátoldalán ezért fontos lenne feltüntetni, hogy hová kell azt eljuttatni a kitöltés után.”
Nem jó ötlet, bele fog kötni az OVB (mert más is szerepel az íven, és így nem hiteles).
Egy darab külön papírra felírni, sajtcédulára, jegyzettömb-lapra, és jól van.
– – –
„…40 ezer darab üres gyűjtőívet a járókelőknek.”
Az 480,000 aláírás (lenne). De sok felesleges pénze van valakinek. Adjon már nekem is. Ezen ívmennyiség szétosztásához nincs elegendő ember…
– – –
1. A közterületi gyűjtésnél az inzultálás, kötözködés valószínűsége kb. 100% (persze a témától is függ, úm. az ellenérdekű felek száma).
2. Verekedés, bicskázás előfordulhat (volt már rá példa).
3. A rendőr és a mentő 15 percnél előbb nem szokott sehova sem előbb kiérkezni, akármi történik, ezt be kell kalkulálni.
4. A létszám csökkenésével az inzultálás valószínűsége egyenes arányban növekszik (ez nem csak elmélet, tapasztalat); a megfelelőnek mondható létszám a 3 főnél kezdődik.
5. Hétvégén kb. fele annyi aláírás gyűjthető közterületeken, mint hétköznapokon. A legforgalmasabb órák kb. 14-18h, amikor az emberek hazafelé mennek (amikor munkába mennek, akkor nem nagyon állnak meg).
– – –
Frusztrációtól nem mentes a folyamat, úgyhogy sikeres túlélést mindenkinek.

A Seres Máriának küldött utolsó levelem:

“# 13 – S. Feri 2008.12.17. 17.09 Néhány megjegyzés a károgóknak, akik csak fanyalgással tudnak hozzájárulni a munkához: Nyugodtan gyűjthet aláírást mindenki bárhol közterületen, négy hónapig segítettem ilyenbe a nyáron és engedélyt sosem kértek még a központi helyeken sem a közteresek, mert a törvény ezt nem tiltja, hanem engedi!!! Az sem igaz, hogy az ívek hátoldalán nem lehet semmi, mert mi is kétoldalasra (gyűjtő ív + ismertető) gyűjtöttünk, amire OVB-s határozat is született, hogy szabad ilyet!!! 40.000 ív szétosztásához nincs elegendő ember – mondják. Ha az ilyen embereken múlna, akkor valóban nem lenne, de szerencsére a többség ide nem akadékoskodni jön, gyártani az elméleteket arra, hogyan nem lehet valamit megcsinálni, hanem azért, hogy eredményt érjünk el. Velünk sosem kötözködtek, hanem támogatólag segítettek mindenhol. Nem tudom egyesek hol élnek, de ha hallgatnának az okosabb volna! Tehát hajrá, tartsunk egy erős hétvégét! ”

A kicenzúrázásom, és ezen „csereszöveg” után veled, és a csapatoddal semmilyen közösséget nem kívánok vállalni.
A továbbiakban már csak az élet fog benneteket tanítani, de gondolom, az is elég lesz.

Üdv,
Béla

Frissítés:
Egyrészt megkaptam Seres Máriától a „beosztásomat” az eddigi segítségemért – jónéhány órát rászántam, és pl. végigvettem azokat a sajttáj-dolgokat és helyeket, amiket tudok –, erre jött cserébe az, hogy „sokkal kényelmesebb valahol klubozni(*), és osztani azt észt”. Persze, ahelyett hogy őt szolgálnám továbbra is, miután kicenzúráztak a webhelyükről.
A legkényelmesebb, és legbölcsebb nem foglalkozni velük egyáltalán, mert a foglalkozásért ilyen a „hála”.
(* Mivel nem klubozok, a „klub” valószínűleg a Jobbik Oktatási Kabinet összejövetel, amit le akartam mondani, azért, hogy vele, és velük találkozzak. De szerencsére nem tettem.)

Másrészt pedig, jön a spam az ügyben, és nem csak nekem. Én két hosszú spam-levelet kaptam eddig. Van, aki már háromnál tart. Egy hozzászólás a seresmaria.hu oldalról:

„# 29 – ege  2008.12.18. 06.40
csak tudnam, miert kaptam meg ezt a cikket levelszemetkent 3 peldanyban. Nem “ismeros kuldte lanclevel” volt, hanem kokemeny spam, technikai e-mail cimekre, tomegevel jott. A legvaloszinubben ugy keletkezett a spam, hogy a haszker.hu weboldalt feltortek (valami php bug lehet), es azon keresztul kitoltak mondjuk par tizezer levelet. Ki lehetett az a joszandeku tag, aki a hirdetes eme nagyszeru, tobbszorosen illegalis modjat valasztotta? Csak szolok. Lessz ebbol meg anyazas politikatol fuggetlenul is.”

A másik dolog: hogyan lehet leiratkozni a Seres Mária által küldött tömeges levelekről?
“Ha követni szeretné a népzavazással kapcsolatos eseményeket, iratkozzon fel a hírlevelemre!”
A leiratkozás menüpontot viszont nem találom; az valahogy elmaradt, pedig szükséges lenne az is.
Kis idővel később: hurrá, megvan: a küldött széria-levél alján van egy link (persze nem a kapott spam-levél, hanem a feliratkozott hírlevél alján).

Jobbat vártam, de a látszat mögött csak egy újabb, az elvárt erkölcsi mércém alatt levő társaság van, ennyi.

Nos, nem én leszek az, aki Seres Máriáék dolgaival ezek után is foglalkozik.
Itt egy link, ahol további linkek vannak – és akit jobban érdekel, és van hozzá kedve, járjon utána, akár annyira is, hogy kiderítse, kik spammelnek. Én ezt a további bosszankodás elkerülése, és az időspórolás apropóján kihagyom – egyébként is, valószínűleg elfogultságnak, vagy bosszúállásnak címkéznék fel, ha én járnék utána – úgyhogy tegyék inkább az ügyben ilyen módon még nem érintettek.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Spam

Tovább gondolva, ha a kisujjamat nyújtom, akkor a karom is kell, aztán az egész, hogy végül rabszolgaként szolgáljam az illetőt.
Seres Máriának engedelmes rabszolgákra van szüksége; és persze a rabszolga mindig álljon a rendelkezésére, soha ne legyen beteg, és főleg, soha ne mondjon neki nem-et.
A kölcsönösen hasznos, nem korrupt, nem erkölcstelen kapcsolat és együttműködés kritériuma nála valahogy fel sem merült…
Miután kicenzúráztak, és egyértelművé tették, hogy nekik inkább S. Ferenc „ossza az észt” – ezek után mégis mit akar?
Én Budapesten, másik nevén Judapest-Butapesten élek, és a tapasztalataimat írtam le. Lehet, hogy az ország valamelyik szerencsésebb végében-zugában mások a tapasztalatok – akkor viszont ne Judapest-Butapest aluljáróiban és közterületeion akarjanak azok alapján aláírást gyűjteni, mert ez szerepel Seres Mária listájában.
Érdekes – vagy inkább jellemző –, az is, hogy az én kicenzúrázásomra tellett valamelyik „főokos” idejéből és figyelméből; a spam-témára viszont nincs semmilyen reagálás. Ez vagy beleegyező hallgatást jelent, vagy ha ez tényleg ennyire nem érdekli Seres Máriát és társait, akkor ne legyenek vezetők, mert nem vezetnek, és tőlük történhet bármi…
A magam részéről azt a tanulságot vontam le, hogy egy újabb erkölcsi hulla politikai társaság jelent meg a színen.
Ha az egymással szemben álló erkölcsi hullák egymást semlegesítik, annak van pozitívuma, annak viszont nincs, ha én is beszállok ebbe valamelyik oldalon. Az sem jó, ha a gyengébb oldalon szállok be.
Az lett volna a jobb, ha egyből kihagyom őket; csak ehhez még nem volt elegendő tapasztalatom. Most már van.
Tekintve, hogy többségében erkölcsi hullák vannak ebben az országban, akkor kisebb a tévedésem esélye, ha minden színre lépőt erkölcsi hullának tekintek, és amikor a kisebbség, a kevesek néhány év alatt bebizonyítják, hogy ők nem ebbe az alap-kategóriába tartoznak, akkor kikerülnek belőle.
Tehát, innentől fogva mindenkit erkölcstelennek és ostobának tekintek, amíg be nem bizonyítja – hosszú távon is – hogy nem az. Akkor kapcsolódhatunk, és az jó lesz.
Bizalmatlansági elv; ez a legjobb, amit tehetek, a többség szellemi-erkölcsi állapotához alkalmazkodva, a jelenlegi körülmények között.
Csak akkor nem ér csalódás, és akkor nincs konfliktus, ha lemondok a jóhiszeműség elvéről, és a bizalmatlansági elvet alkalmazom.
Hogy mások is ugyanezt alkalmazzák velem szemben? Tegyék.
Vállalom, hogy a saját mércémmel mérjenek meg.

Előző epizód:
Magyarországon áldemokrácia van


1. oldal az összesen 2 oldalból12