Bejegyzések 2008. szeptember hónapban


A blog 2016-tól már csak archív, mert az idő és energia
már csak az élet-univerzalista rendszerre van fordítva.
A 2016 előtt kezdődött dolgok frissítésre kerülhetnek.

Önszerveződő európai polgári kezdeményezés a TTIP és a CETA ellen
Témája:
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.

-----------------------------


Csendes séta Ophélie-ért
Silent walk for Ophélie

-----------------------------


Újabb vészkorszak Magyarországon

-----------------------------


Nyílt levél Ilan Mor,
Izrael Állam nagykövete részére

-----------------------------


Jobbikritika

2008. szeptember 28., vasárnap

Ami nekem tagként először feltűnt a Jobbikban, az a szervezetlenség. Bár megadtam az email címemet, és minden egyéb adatomat, és feliratkoztam a Jobbik13 hírlevélre is, de semmi értesítést nem kaptam arról – az első kivételével – hogy mikor lesz a taggyűlés. A honlapra néztem rá időnként, és 2:1 arányban sikerült is időben észrevenni a felhívást a taggyűlésre.

Szeptember 15-én viszont már nem működött a jobbik.hu, a barikad.hu, a magyargarda.hu, az atillakiraly.hu…
Előtte még éppen sikerült lecsekkolnom a taggyűlésre való felhívást. Aztán a taggyűlésen sem tudott senki arról, hogy a honlap-leállásnak mi az oka.
Volt egy kuruc.info-s cikk – amit most már nem találok – miszerint nyugalom, nem az ÁVH tüntette el, csak átalakítás van.

20-a után ismét lett jobbik.hu, rajta ezzel a cikkel: (tovább…)

A zsidók szerint nem ők irányítják a világot

2008. szeptember 27., szombat

Akkor ezek mik?
Office of the Special Envoy To Monitor and Combat Anti-Semitism (SEAS)
http://www.state.gov/g/drl/seas/
(Globális hatáskörű zsidóvédő állami hivatal)

American Israel Public Affairs Committee (AIPAC)
http://en.wikipedia.org/wiki/American_Israel_Public_Affairs_Committee

Council on Foreign Relations
http://en.wikipedia.org/wiki/Council_on_Foreign_Relations

Trilateral Commission
http://en.wikipedia.org/wiki/Trilateral_Commission

Bilderberg Group
http://en.wikipedia.org/wiki/Bilderberg
(130 válogatott tag a politika, az üzlet, és a média világából)
Bilderberg-csoport
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bilderberg-csoport

Jewish Council for Public Affairs
http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Council_for_Public_Affairs

Anti-Defamation League
http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Defamation_League

B’nai B’rith
http://en.wikipedia.org/wiki/B%27nai_B%27rith

Ugye minden népnek és népcsoportnak vannak ilyen érdekképviseleti csoportjai?
Nincsenek?
Akkor viszont mi a kérdés a túlreprezentáltságról, a túlhatalomról, és a fél világ irányításáról?

Csalással nyerj háborút elv, mindig hazudnak – már akiknek még lehet.
Következetetés; a valós cím: Ahogyan a zsidók irányítják a világot.

Brutális könnygáztámadással oszlattak fel mindenkit a Szabadság téren

2008. szeptember 21., vasárnap

Azért ez lett a cím, mert megnéztem, mit ír róla a zsindex; „csupán” a nap legfontosabb eseményét hallgatták el.
Könnygázzal oszlatták fel Budaházy csuklyásait
Nem csak Budaházy csuklyásait oszlatták fel a Szabadság téren, hanem mindenkit, aki ott volt, a gyerekeket a játszótéren, az eleve már ott lévő idős néniket… akik egyikét láttam ülni a földön a könnygázfelhőben, miközben ketten próbáltak neki segíteni.
Ennyire brutális és hirtelen gáztámadást még nem tapasztaltam, nem láttam, és nem hallottam róla – és mások sem.
A közvetlen előzménye az volt, hogy Torockaiék levonultak a színpadról azzal, hogy elhelyezik Szögi Lajos tanár úr cipőjét az emlékműnél. Én akkor a színpad közelében álltam, és ahogy eltűnt a szemem elől a menetük a tömegben, elkezdtem fényképezni a színpadot a transzparensekkel – és ekkor a rendőrség szó nélkül, másodpercek alatt beterítette könnygázzal az egész Szabadság teret, válogatás nélkül lőve a könnygázgránátokat mindenhova a téren.
Háttal állva ennek, a gáztámadás annyira váratlanul ért, hogy letüdőztem a gázt; levegőt akartam venni, de nem az jött – és ami még rosszabb, utána arra kellett rájönnöm, hogy a most használt gáz nem azonnal fejti ki a legerősebb hatását, hanem némi idő elteltével. Amikor belélegeztem, még korántsem volt annyira égető érzés, mint utána. Akkor viszont már nem tudtam mit tenni, azon kívül, hogy nem szippantottam a gázból többet.
Mindezek alapján a legjobb megoldás az, hogy levegővétel nélkül kiszaladni a könnygázfelhőből, aztán lassan, finoman levegőt venni. (tovább…)

75 éves a Szent Margit templom

2008. szeptember 19., péntek

Tegnap, ahogy mentem a postára feladni a bírósági tárgyaláskérő 4 oldalast – csak előtte még kellett egy fénymásolat is, 5. oldalként, ami a rendőrségi ügyiratszám-módosítás irata – két kedves öreg nénike kis fonott kosárkából pamutszállal átkötött kék és rózsaszínű kis tekercseket osztogatott a Váci út és a Csanády utca kereszteződésénél. Közelebb menve hozzájuk én is kaptam egy kéket, a belső oldalán bibliai idézettel:

Remélek az Úrban, benne remél lelkem, és bízom a szavában. (Zsolt 130,5)

A külső oldalán pedig ez van:

A 75 ÉVES SZENT-MARGIT TEMPLOM JUBILEUMI PROGRAMJAI

aug. 30 – okt. végéig: Biblia-kiállítás

szept. 20. (szo.) Nyitott templomok éjszakája
     
19.00 Előadás Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóról
     20.00 és 22.00 A templom bemutatása
     21.00 Biblia-kiállítás, tárlatvezetés
(tovább…)

A Clark Ádám téri ügy előzményei

2008. szeptember 17., szerda

Elhatároztam, hogy apránként, és visszamenőlegesen is felteszem ennek az ügynek a dokumentumait. Tanulságosak, mert a papírok szaporodnak, a karaván is halad, de mai napig, 2008. szeptember 17.-ig még mindig rendőrségi és bírósági gazságszolgáltatásról van szó, annak ellenére, hogy… Innentől kezdődik az a hosszú történet, ami a linkekből, és a papírokból kibontakozik. (tovább…)

Bene Gábor megmagyarázza…

2008. szeptember 17., szerda

Voltam ma Jobbik-gyűlni, és mit tesz a véletlen – vagy még inkább a nem véletlen – Bene Gábor is megjelent. Ezek szerint szeret gyűlni… Az egyik napirendi pont az volt, hogy ismertté kell tenni a Jobbikot a nép körében, és csapatot kell építeni. Ennek apropóján megkérdeztem Benét, mi van azzal a füzettel, amibe több ezer név és cím került bele 2006 őszén, a Kossuth téren… Erre ő elmondta, hogy nem tudja, és hogy Takács András volt a főnök, hogy ő csak egy moderátor volt, és hogy Satu (alias Lanczner Ferdinánd) gyűjtötte a pénzt… és mindennek tetejébe akkor még ott volt a Kőrösi-Kozenkay-Lakatos ügynöktrió is.
A többiek pedig azt kérdezték most a gyűlésen, hogy konkrétan ki gyűjtötte az aláírásokat.
Ott volt „a szalmakalapos úr, aki a porondmesteri szerepet játszotta”; de arra nem mernék megesküdni, hogy ő küldte körbe azt a bizonyos kockás papírú spirálfüzetet. Kinek a kezdeményezése volt…? Jó kérdés, de kép és hangfelvétel hiányában… Az tudja, akinek megvan a felvétel.
A jelenlegi konkrétum az, hogy azóta se füzet, se Takács; se pénz, se Satu – aki közben gazdagabb lett egy videokamerával, már ami a látható dolgokat illeti, és amint láttam annó, még tavaly. Ennyit a „morális forradalom” tényleges erkölcsi színvonaláról.
Vagy még egyszerűbben, egy akkori kuruc.info hír: (tovább…)

Hová vezet dr. Bene Gábor?

2008. szeptember 12., péntek

2007 október 23, és az Y terv óta tudom, hogy félre. A Fidesz-szagú (vö. rohadt narancs) dr. Bene Gábor, aki 2006 őszén begyűjtötte a résztevők adatait a körbe adott füzetbe a Kossuth téren, és aki nyomta az üres dumát, elhitetve az emberekkel, hogy itt olyan dolgot fognak csinálni, amiből tényleg rendszerváltás lesz – de ez csak a gyurcsótány-típusú népbeetetés, és lefárasztás, energiaelvonás volt – a kisiklatott rendszerváltás. Nem hogy csapatépítés nem volt, hanem azt a néhány ezer embert is sikeresen felmorzsolták, akik hétről-hétre, és hónapról-hónapra ott megjelentek – a nehéz felfogásúak, akik nem jöttek rá hamarabb, hogy ebből ugyan már nem lesz semmi…
Ezt nehéz bizonyítani, ahhoz képest, hogy így van. Van viszont nála szemmel látható, dokumentált eset is; persze ez nem annyira lényeges, viszont ez is megmutatja a lényeget: (tovább…)

A MÖM lesz-nemlesz tüntetés

2008. szeptember 6., szombat

A tüntetésszéria évei, 2006-2008. Éveket az életnek helyett éveket a tüntetéseknek… Ez is egy kórtünet. A mostani kórlefolyás úgy volt, hogy gyurcsótányék nagygyűlést hirdettek szeptember 6-ra – megint „megvédik a demokráciát”, méghozzá „jogos nemzeti önvédelem” címszó alatt – erre persze a MÖM-nek is sürgősen nagygyűlést kellett hirdetnie aznapra; aztán gyurcsótányék lemondták, és cigánygyűlést tettek a helyére – és a lassú reagálású erők, a MÖM még mindig nem reagált a megváltozott helyzetre, csak amikor már elegendően sokan mondták, hogy ez az összejövetel feleslegessé vált, akkor 2 nappal szept. 6 előtt lemondták, és feltették a hírt az Internetre – miközben az, hogy lesz a tüntetés, a helyszínre érkezettek elmondása szerint, a TV-ben is szerepelt.
Én is kimentem a Hősök terére 15h-ra – nálam nincs változás: nagyjából ugyanolyan egészségügyi séta lett volna a szónokokkal történő eset, mint anélkül. Volt úgy 20-30 ember a téren szerteszét, aztán kisebb csoportokban, aztán ezeknek a többsége elvonult a Balogh Béla-féle tüntetésre az Oktogonhoz.
Becsületére legyen mondva, Kovács Géza is ott volt a Hősök terén, és vállalta az arcát. (kuruc.info: Lefújta a MÖM szeptember 6-át, de 20-án tüntet, Rezsimellenes tüntetés volt Budapest belvárosában)
Egyébként pedig jó meleg volt, laza 34 fok, még 17 órakor is, a met.hu szerint (kuruc.info: Tovább támad a kánikula – megdőlt a szept. 6-iki abszolút melegrekord, és holnap még melegebb lesz). (tovább…)

Az esti Judapest…

2008. szeptember 4., csütörtök

…feltűnően lepusztult: ez már Ázsia, Balkán, de nem Nyugat. Wass Albert, Patkányok honfoglalása – és persze a fészkükben a legnagyobb a pusztulás, mert ott van a legtöbb kétlábú patkány.
Nem azért a 20 fillérért, és 1-2 forintért, ami már nincs is, de a külföldiek előtt van mit szégyellni; láthatják a múltbeli építészet nagyságát, és a jelen lepusztultságát; ez annyira egyértelmű, hogy józan ésszel más következtetést levonni nem lehet. A Magyarországot elfoglaló patkányhorda jelenkori művét és bűnét láthatják, és rosszabb esetben tapasztalhatják, érezhetik a bőrükön. Judapesten végigmenni egyrészt stresszes, másrészt pedig lehangoló, és ezen csak a céltudatosság segít; az, hogy nem sétálok, hanem megyek valahová, valamilyen cél érdekében, át a hideg polgárháborús térségen.
A XIII. ker. – Országház útvonalon arányukban a hajléktalanok vezetnek; vasárnap tízegynéhány hajléktalant láttam kukázni, illetve az utcán feküdni. Meglepő módon cigányt viszont alig egy-kettő-hármat láttam. Szabadságra mentek – a hűvösre? Ne is ártson meg nekik a nyári meleg, és maradjanak ott sokáig. De ehhez képest úgy néz ki, hogy tényleg szabadságra mentek, mert egyre növekszik a számuk. Tolvajnak, és mindenféle bűnözőnek jól megy itt dolga…
Másrészt viszont vannak tiszta, szép arcú fiatalok is; milyen szép virágok nőnek a Demszkyland trágyadombon… csak nem oda valók. Valamint vannak a liberális mocsoknak ellenállni nem tudó, leamortizált fiatalok is, mint például, fiú és lány a földön ülve, a lány kezében valamilyen üveg, a lába közül csordogáló csíkok a járdán, és fogja a fejét, a fiú pedig az értelem minden jele nélkül bámul maga elé. „Szép pár.”. Aztán lehet találgatni, hogy ez csupán totálrészegség, vagy kábítószer és alkohol együtt…
Ilyen méretű mocsokkal való foglalkozáshoz már nagy létszámú, hozzáértő, és tőkeerős szervezetek kellenek; az viszont nem jellemző hogy ilyenek lennének.
Az úticélomat persze mindezen szellemi és fizikai lepusztulás közepette is elértem – de hogy ez az egész nincs rám jó hatással, az egyértelmű.
Kire van jó hatással, kinek tetszik ez? Van rá tippem… (tovább…)


1. oldal az összesen 1 oldalból1