Bejegyzések 2008. augusztus hónapban


A blog 2016-tól már csak archív, mert az idő és energia
már csak az élet-univerzalista rendszerre van fordítva.
A 2016 előtt kezdődött dolgok frissítésre kerülhetnek.

Önszerveződő európai polgári kezdeményezés a TTIP és a CETA ellen
Témája:
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.

-----------------------------


Csendes séta Ophélie-ért
Silent walk for Ophélie

-----------------------------


Újabb vészkorszak Magyarországon

-----------------------------


Nyílt levél Ilan Mor,
Izrael Állam nagykövete részére

-----------------------------


Elhunyt Tóth Judit

2008. augusztus 23., szombat

 

1941 – 2008

Egy virtuális baráttal kevesebb van ezen a bolygón, aki sok évet szentelt az életéből a felvilágosításnak, világítótoronyként, a hazugság tengerétől körülvéve, hogy a gazságot felváltsa, és végleg legyőzze az igazság, és aki Kanadában is képes volt magyarnak maradni, példát mutatva magyarságtudatból a külföldön, és a Magyarországon élő magyarok számára egyaránt.

Judit az Igazság egy tekintélyes darabját hagyta ránk, és ezt mindörökre meg kell őriznünk.

http://hazankert.com

 

2008. augusztus 20.

2008. augusztus 21., csütörtök

Mivel egyszerre tört rám a hasmenés, és a depresszió, így most csak annyira telt tőlem, hogy délután 1-kor felkeltem (előtte hajnali 4-ig „dorbézoltam” a számítógép előtt, de normál állapotban ez nem jelentett volna gondot), és fél 3-ra értem ki a Margitszigetre, hogy megnézzem a Jobbik Magyarország rendezvényét – vagy úgy is mondhatom, hogy részt vegyek rajta, de ez most csak a közönség sorait jelentette.
Ha nem találok ismerősre, akkor ez csak néhány tiszteletkört jelentett volna, és talán úgy max. 1 órányi időt – így viszont maradtam este 9-ig (bár már a másnap reggeli ultrahang-vizsgálat járt az eszemben; éhgyomorra, telt hólyaggal – uhh – már túl vagyok rajta, sikeresen lezajlott az egész; és közben arra jöttem rá, hogy ez a probléma már nem svájci eredetű, mert amikor ott voltam, sokkal jobban voltam – ott nem volt ilyen húgyhólyag-vese bajom, mint itt megint).
A Jobbikos program nem volt valami nagy szám – első kísérlet – és a hanggal megint gond volt; időnként elment, végül pedig a Romantikus Erőszak koncertjén az énekmikrofon (vagy az a csatorna) kegyetlenül torzított. Le is álltak, hogy ilyen körülmények között folytassák-e, de aztán a közönség úgy szavazott, hogy igen – a „ha nincs hideg sör, akkor jó a meleg is, csak legyen” állapot – ez (is) öröklődött a másik átkosból.
Végül is, nekem jó volt az esemény, mert jó volt a szűkebb körű társaság, és jó csajok között jól elvagyok, úgyhogy lehet erről szó gyakrabban is. (tovább…)

Szélsőjobboldal és média

2008. augusztus 21., csütörtök

Kedves Kolléga!

Szeptember 18-án Szélsőjobboldal és Média címmel konferenciát rendez a Demos Alapítvány. Ez jó alkalom arra, hogy néhány kérdéssel kapcsolatban megtudjuk, mit gondolnak azok a kollégáink, barátaink, ismerőseink, akik szintén a médiában dolgoznak. Ha nem bánja, ebben a rövid, néhány kérdésből álló (teljesen anonim!) kérdőívben arról kérdeznénk meg, hogy:

Ön szerint erősödtek Magyarországon az elmúlt években a szélsőjobboldali mozgalmak?
 a. igen
 b. nem

Mi az Ön tapasztalata: képes a hazai média megfelelően (elfogulatlanul, hitelesen) kezelni a hazai szélsőjobboldali személyek, szervezetek, valamint a hozzájuk kapcsolódó események ábrázolását?
 a. igen
 b. nem

Szakmailag kellően felkészültnek tartja önmagát és kollégáit a téma higgadt, távolságtartó, és valós tényeken alapuló kezelésére?
 a. igen
 b. nem

A radikális, antidemokratikus mozgalmak kérdése kiemelt figyelmet igényel, vagy ez a téma is olyan, mint bármely másik?
 a. igen
 b. nem

A szélsőjobboldallal kapcsolatos téma megfelelő kezelése Ön szerint: 1. a szélsőjobboldali tevékenység lehető legnagyobb elhallgatása; 2. minél teljesebb és alaposabb bemutatása?
 1. elhallgatás
 2. bemutatás

Ön szerint lehetséges semlegesen és tárgyszerűen foglalkozni ezzel a témával?
 a. igen
 b. nem

Ismer pozitív nemzetközi példákat, elsajátítható technikákat, újságírói gyakorlatokat az ilyen jellegű témák kezelésére?
 a. igen
 b. nem

Érdemes lenne az újságíróknak önmagukat képezni ebben a témában?
 a. igen
 b. nem

Ha lehetősége lenne rá, Ön részt venne egy olyan képzésen (vagy javasolná valamelyik kollégájának, hogy vegyenek azon részt) ami ezzel a témával foglalkozik?
 a. igen
 b. nem

Ön szerint érdemes szakmai vitát, konferenciát tartani a téma kezeléséről, az újságírók, a médiumok munkatársainak lehetőségéről?
 a. igen
 b. nem

Ön elképzelhetőnek tartja egy szakmai etikai kódex kimondottan erre a témára történő kiegészítését, esetleg egy új szakmai kezelési stratégia (keret) kialakítását?
 a. igen
 b. nem

Volt-e már olyan eset a munkahelyén, amikor kollégáival eltérő véleménye volt a téma megítélésében, megjelenítésének módjában?
 a. igen
 b. nem

– – –

Agymosóiskolai kérdőív: megörökítésül, és tanulságul az utókornak, akik talán már nem igazán fogják érteni, hogyan lehetett egy kor ennyire aljas és nyomorúságos.
Természetesen a szélsőjobboldal kifejezés behelyettesíthető lenne a szélsőbaloldallal, de ezek judeonáci rutinok, amelyek a tömegbefolyásolás eszközeivel jól irányítható társadalmi rétegeket célozzák – a cél a minél nagyobb tömeg manipulálására a judeonáci érdekek szerint.
Szélsőjobb, és a „radikális, antidemokratikus mozgalmak” – itt már véget is ért az elfogulatlan és hiteles ábrázolás, mert az következik belőle, hogy a lopás, csalás, hazugság, és szemkilövetés jelenti a demokráciát Magyarországon.

Záró kérdés – amire az élet megadja a választ, hiszen a hazugságözön és manipulálás folyamatos, sőt, a valóságot már ismerő embereket ellensúlyozandó, növelni akarják a néphülyítés hatékonyságát az országrontó, és még mindig hatalmon lévő fehérgalléros bűnözők.

Ön szerint még mindig meg lehet téveszteni a többséget Magyarországon?
a. igen
b. nem


1. oldal az összesen 1 oldalból1