Bejegyzések 2008. április hónapban


A blog 2016-tól már csak archív, mert az idő és energia
már csak az élet-univerzalista rendszerre van fordítva.
A 2016 előtt kezdődött dolgok frissítésre kerülhetnek.

Önszerveződő európai polgári kezdeményezés a TTIP és a CETA ellen
Témája:
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.

-----------------------------


Csendes séta Ophélie-ért
Silent walk for Ophélie

-----------------------------


Újabb vészkorszak Magyarországon

-----------------------------


Nyílt levél Ilan Mor,
Izrael Állam nagykövete részére

-----------------------------


Bence ballagása a Toldy Ferenc Gimnáziumban

2008. április 30., szerda

A barátom ballag – előtte meg focizott. Ennyire.
Ha már hívott, jöttem, és egy kicsit vissza is fiatalodtam a sok fiatal között. Rám fér, és a depresszióm is jól múlik tőle.
Mivel a beszédek negyed 6-kor még nem kezdődtek el, odakint viszont sűrűsödtek a felhők, el kellett döntenem, hogy megyek, vagy maradok. Valahogy nem vonzott a gondolat, hogy végigüljek egy órányi beszédet, aztán meg elázzak, úgyhogy nem maradtam tovább. Hazafelé az utolsó 200 méteren már pettyes lett az aszfalt – épp időben kerültem haza. Végül pedig eső lett belőle, és amint ezeket a sorokat írom, most is elég rendesen esik.
Egyébként pedig tanúsíthatom, hogy szép és kedves lányok járnak, illetve jártak a Toldy Miklós Gimnáziumba. Az egyik pl. elkísért mutatni az utat a tornaterembe. Így elsőre jó csapat. A többit pedig ők tudják.

A Toldy Ferenc Gimnázium honlapja: www.toldy.sulinet.hu

(tovább…)

Hová tűntek a freewebes honlapok?

2008. április 28., hétfő

Wanted:
http://life-univ.fw.hu
http://nehaboruzz.fw.hu
http://ungi.fw.hu

Csak úgy, szó nélkül eltűntek ezek az oldalak, sok más freewebes honlappal együtt.
Nézem, és nincs. Egy se.
Nincs elég bajom, még ez is?!
Besokalltam.
Pár napja már gondolkodtam rajta, hogy meg kell szerveznem az életem, hogy a magyarországi körülmények között is működjön.
Ez pedig azt jelenti, hogy leadok minden nélkülözhető dolgot, és vigyázok rá, hogy ilyenek többet ne is kerüljenek be.
Magyarországon mindig van lejjebb, és tapasztalom is, úgyhogy vigyáznom kell, hogy a nem tőlem függő dolgok aránya 0 legyen, vagy legalábbis minél közelebb álljon ehhez, és hogy az alapelv a bizalmatlansági elv legyen, mert csak így nem ér kellemetlen meglepetés, és csalódás. (tovább…)

Beneš dekrétumok elleni demó

2008. április 19., szombat

Sejtettem, hogy kevesen leszünk; 2-300 ember gyűlt össze, ez pedig nem valami nagy politikai súly. Ehhez képest százezres nagyságrendben voltak az áttelepítésben érintettek; de mindösszesen egy öregúr szólított meg közülük – úgy látszik, ő reprezentálta a többieket is.
A tanulság még mindig az, hogy nincs megfelelő magyar érdekvédelem. Az ezügyben súlytalan Kinga Gönczová a zsidókat védi, nem a magyarokat, a magyarok pedig sem politikailag nem állnak ki az érdekeikért kellő létszámban, sem pedig civilként tömegesen.
Ha a köztársasági elnök és a miniszterelnök úgy állna ki Magyarországért, mint Putyin Oroszországért, akkor más lenne a helyzet – de Magyarországot a zsidók irányítják, és nem a magyar érdekek szerint, és ez meg is látszik rajta.
Én pedig nem vagyok sem hobby szintű tüntetésrejáró, sem hivatalos tüntetés-végrehajtó – ez utóbit a kistehenes Lanczner „Satu” Ferdinánd deklarálta magának, de hol van ő már – és zavar, hogy már megint, és még mindig ugyanaz a néhány ember, a törzsközönség, és a gárda van ott. (tovább…)

A nemzetiek, és a birodalmisták

2008. április 12., szombat

Negyed négy körül elindultam a 16 órai Jászai Mari téri összejövetelre, és vittem a lyukas magyar zászlót is. Egyszerű ügy innen oda menni, a 79-es troli a végállomásig, és jött is, szuper, bőven beleférek az időbe, gondoltam. Aztán troli a Dózsa György útig el, és ott közli a sofőr, hogy a járat csak a Váci útig közlekedik – vagyis idáig – és kérjük megértésüket. Hogy az a @#*…
Ahogy mentem előre, kérdezték, hogy miért nem megy tovább a troli. Rendezvény miatt – válaszolta a sofőr. Milyen rendezvény? – ezt már én kérdeztem. Tüntetnek az újfasiszták – válaszolta erre. Akkor már rájöttem, hogy mi az ábra, és mondtam, hogy Gyurcsányék állják el az utat. Erre az agymosott sofőr válasza ez volt: húzzál el innen! Ebből nem derült ki, hogy őt húzzam el a trolival együtt, vagy csak magamat – de ettől leszek depressziós. 8-10 év múlva már az agymosottak is tudni fogják, hogy mi az igazság, a valóság, de nekem erre nincs 8-10 évem. Addig is, az agymosottak felől nézve én vagyok a hülye, és ők vannak többen. Mi pedig még mindig kevesen vagyunk ekkora elmeosztályhoz… (tovább…)


1. oldal az összesen 1 oldalból1