Bejegyzések 2008. január hónapban


A blog 2016-tól már csak archív, mert az idő és energia
már csak az élet-univerzalista rendszerre van fordítva.
A 2016 előtt kezdődött dolgok frissítésre kerülhetnek.

Önszerveződő európai polgári kezdeményezés a TTIP és a CETA ellen
Témája:
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.

-----------------------------


Csendes séta Ophélie-ért
Silent walk for Ophélie

-----------------------------


Újabb vészkorszak Magyarországon

-----------------------------


Nyílt levél Ilan Mor,
Izrael Állam nagykövete részére

-----------------------------


Ilyen az élet Abszurdisztánban

2008. január 26., szombat

Napos idő volt, és +9 fok szombat délután, de végül mégis fáztam a Filozófusok kertjében. Visszafelé menet a metrón a sokadik balkáni élmény – nem cigány, nem zsidó, hanem szakadt csöves, mezítlábas, és agresszív. Másik ajtónál volt, de nem spórolt a hangerővel: „mit nézel, buzi zsidó?” – reagált a környezetére. A Dózsa György úti hajléktalanszállóra tartott. A cipő pedig lehet hogy valakinek jobban kellett – vagy így akarták visszatartani, hogy kimenjen az utcára, de nem sikerült.
A judeonácik által irányított iskolarendszerben magára szedhette a „jó modort”, és az „értelmes élet” többi kellékét… Én pedig levonhattam azt a következtetést, hogy úgy szar az egész, ahogy van. Tomcatet belügyminiszternek, akkor majd lesz egyfajta rend. (tovább…)

Álom és valóság, 2008

2008. január 15., kedd

Az álom úgy kezdődött – in medias res – hogy másodmagammal beszorultunk valami iker-telefonfülkébe, körben pedig mindenütt nagy tömeg volt az indián nyárban, a 2006-os októberihez hasonló időben.
Sokáig voltunk a telefonfülkében, és csak akkor szabadultunk ki onnan, amikor már kellően eloszlott a tömeg.
Hogy mi volt az oka a tömeggyűlésnek, az ebből az álomból nem derült ki – valami olyan, amire ismét összegyűlt a demonstráló tömeg.
A demonstrációk aztán tovább folytatódtak, és kitört a fegyveres harc is, vonuló, és menekülő tömeggel. (tovább…)

Magyarország jelene és jövője

2008. január 13., vasárnap

Ha hétvége, akkor blog; ha viszont nem írtam semmit, akkor nem értem rá írni. Tekintve, hogy az erre a hétre tervezett, Magyar Néppárt webfejlesztés több mint fele nincs még kész, összeszorított foggal, és szó nélkül dolgozhatok rajta, hogy behozzam a lemaradást a következő héten.
Blog már csak akkor lesz, ha van rá elegendő időm; és ahogy alakul a párt, úgy fogy a szabad időm… A blogírás már csak az utolsó a sorban, és az erre szánt 1-2 órára is kezd szükségem lenni – tehát havi 1 blog esetleg még belefér. (tovább…)

Filozófusok kertje, 2008. 1. hét

2008. január 6., vasárnap

Félévnyi HotDog-blog után, idén itt folytatódik az internetes naplóírás – és most már csak ritkán előfordulóan. Az az egy előnye megvan az áttérésnek, hogy itt nem kell regisztrálni ahhoz, hogy látható legyen. (tovább…)


1. oldal az összesen 1 oldalból1