Bejegyzések ebben az évben: 2008.


A blog 2016-tól már csak archív, mert az idő és energia
már csak az élet-univerzalista rendszerre van fordítva.
A 2016 előtt kezdődött dolgok frissítésre kerülhetnek.

Önszerveződő európai polgári kezdeményezés a TTIP és a CETA ellen
Témája:
Felhívjuk az Európai Unió intézményeit és tagországait, hogy állítsák le a tárgyalásokat az USA-val a Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP), és ne ratifikálják az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezményt (CETA) Kanadával.

Céljai:
Meg kell akadályoznunk a TTIP és CETA egyezményeket, mivel ezek számos kritikus elemet tartalmaznak, mint pl. a befektető-állam vitarendezési mechanizmus és a szabályozói együttműködés, amelyek veszélyeztetik a demokráciát és a törvényességet. Meg akarjuk akadályozni, hogy leértékeljék az elért foglalkoztatási, szociális, környezeti, magánéletet védő és fogyasztóvédelmi normákat, és átláthatatlan tárgyalásokban deregulálják a közszolgáltatásokat (pl. víz). Az európai polgári kezdeményezés egy alternatív kereskedelmi és beruházási politikát támogat az EU-ban.

-----------------------------


Csendes séta Ophélie-ért
Silent walk for Ophélie

-----------------------------


Újabb vészkorszak Magyarországon

-----------------------------


Nyílt levél Ilan Mor,
Izrael Állam nagykövete részére

-----------------------------


A cforms II. plugin magyar nyelvű fájljai

2008. február 26., kedd

Kiemelt téma (mindig legfelül)

Legutóbbi kész cformsII magyar nyelvű fájl:
cformsII-v13.0-hu_hu.zip (a cforms v13.1 – v13.2.2 és a v14.x – v14.6 nyelvi fájl ua.)
A régebbi cforms.js-t a cforms plugin-verzió frissítés előtt mentsd el, arra az esetre, ha a plugin a küldéskor lefagyna, és akkor cseréld le a régire: cforms/js/cforms.js.
!! Kérlek vedd figyelembe, hogy a v13.+ lehet hogy csak a WP 3.2+ verzióval működik megfelelően !!
Ha a magyar nyelvi fájl ellenére is itt-ott angol nyelvű szövegek jelennek meg, az azért van, mert az a szöveg vagy nincs benne a nyelvi fájlban, vagy nem jól lett hozzáillesztve.


(tovább…)

Új év, új tárhely

2008. december 29., hétfő

…és új domain menedzsment (én). Mert mszáj volt.
A mondás szerint, nagy úr az aszály, hát még a muszáj. Ez valóban így van.
2007-ben, idejében, november 17.-én, befizettem a tárhelyet, és a december 28-án lejáró life-univ.com, life-univ.org, life-univ.net domainneveket; darabját 3eFt-ért.
Ehhez képest, a life-univ.net-et meghosszabbították, és a(z akkori) tárhelyre mutat; a life-univ.org-ot is meghosszabbították, de nem mutat sehová (a névszerver és az IP-cím már valahol elmaradt), a life-univ.com-ot pedig egyáltalán nem hosszabbították meg.
Aztán 2008 tavaszán kaptam egy érdekes ajánlatot, amelyben egy domannév-kereskedő felajánlotta, hogy megvehetem tőle a life-univ.com-ot 500 USD-ért (100 eFt).
Válaszul elküldtem neki a számlamásolatot, hogy az a domain jog szerint még mindig az enyém.
Kapott persze a „szolgáltató” is értesítést tőlem arról, hogy sürgősen hosszabbítsák meg ezt a domaint, merthogy már rég kifizettem nekik.
[Ticket ID: 607896] A kifizetett domainnevet önök nem hosszabbították meg
Persze így már csak akkor tudták volna meghosszabbítani, ha megveszik a domainnév-kereskedőtől, százezerért. Ezt persze ők nem teszik; helyette felajánlották, hogy visszafizetik a 3eFt-ot. Akkor még bankszámlám sem volt, úgyhogy takarékra tettem az ügyet; az év vége felé el lesz intézve ez is a többivel együtt. (tovább…)

Nem jobb, csak a másik oldalon áll

2008. december 27., szombat

Kezdjük azzal, hogy hányszor kell leiratkozni Seres Mária hírleveléről?
Én eddig „csak” 3x iratkoztam le.

Itt a ma kapott levél, ami nincs feltéve a seresmaria.hu honlapra:

– – –

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Az utóbbi időben sokan jelezték felénk, hogy kérés nélkül kapnak híreket a népszavazási kezdeményezésről, amit nagyon sajnálunk. Mivel a rendszerbe a feliratkozáson kívül beküldés, ajánlás stb. útján is be lehet kerülni, és hogy a jövőben elkerülhessük a nem kívánt levelezéseket, a következőket kérnénk Önöktől:

Azok, akik kéretlenül kapják a hírlevelet, és nem szeretnék ezt a jövőben megkapni, csak annyit tegyenek, hogy ennek a levélnek alul a bal alsó sarkában található Leiratkozás a hírlevélről szövegre (linkre) rákattintanak, és ezzel automatikusan törlődnek a rendszerből, amelyből származó kellemetlenségek miatt mégegyszer elnézést kérünk minden érintettől. (tovább…)

Év végi összefoglaló

2008. december 26., péntek

Kicsit korábban teszem ezt év végénél, mert most épp úgy néz ki, hogy egy darabig – akár néhány hónapig – nem lesz life-univ.net. Próbálom visszaszerezni a magukat szolgáltatóknak mondó rablóktól, de nem könnyű.
Momentán a life-univ.com van helyette. Hogy a life-univ.net-es külső linkekkel mi lesz, azt még nem tudom…
Egyelőre örülök, hogy sikerült átmentenem a blogot az új tárhelyre, az új domain alá.
Kissé mechanikusan cseréltem le (search-replace) az adatbázisban a life-univ.net-es hivatkozásokat life-univ.com-ra, és így lehet, hogy ott is át lett cserélve a szövegben, ahol nem kellett volna…
Most már mindegy, örülök hogy működik a blog – és persze lassú. Viszont a többi szempontból jobb helyen van külföldön.

Idén volt egy pártalapítási kísérletem, amiért nem kár; tanulókörnek jó volt. Most már nem akarom a házépítést a tetővel kezdeni, főleg nem úgy, hogy nincs hozzá se daru, se helikopter.
Voltam Svájcban is egy kicsit; és most már van róla fogalmam, milyen érzés ott élni; békében és semlegességben, sok nagyságrenddel kevesebb bűnöző között…
A célom ott is ugyanaz lenne, mint itt, csak ott normálisabbak hozzá a körülmények.
Van már egy bírósági perem is – a Clark Ádám téri oszlatás helyett az összeterelés, előállítás, és rabosítás –; és ha már úgyis van egy, akkor lehet több is…
Ott voltam „a” magyar cipődobáló, Kósa Gyula perén is, hogy szolidarítsak vele – és még mindig egy rahedli demonstráción vettem részt, és szívtam az újabb fajta könnygázt. Tomcat magára vállalta a vegyelemzés feladatát, és azóta sem lehet tudni, hogy ha az nem CR gáz volt, akkor mi?
Mindeközben az ellenség köszöni jól van, viszont a nemzeti radikálisok szétmarták egymást sűrű belharcok közepette.
Év közben volt egy újabb gazdasági válság is, a 2006-os után, és ismét zuhant kb. 20%-ot néhány hónapra a forint.
Első fokon betiltotta a bíróság a Magyar Gárda Egyesületet – mert sérti a cigányok méltóságát –, ugyanazon a napon, amikor a Gárda, és a Jobbik egyik vezető tagját az otthonában éjjel, az ajtót betörve, félholtra verte, és kirabolta egy cigánybanda fegyveresen.
Összefoglalva, a 2008-as évben az utolsó tanulóköreim voltak az élet-univerzalista rendszeren kívül.
Az is biztos, hogy az idők folyamán sok szemét gyűlt össze a Kárpát-medencében, és egyre közelebb kerül a takarítás időpontja.
Mindeközben a zsidók – már – vidáman lövöldöznek Magyarországon.
Krav Maga Happy Lövészet: félautomata gépkarabéllyal, sörétes pumpás, félautomata puskák, pisztolyok – videóval frissítve!
http://barikad.hu/node/21757

Úgy döntöttem, hogy jövőre is lesz blog, de sokkal kevesebb bejegyzéssel.
Mert már vannak ennél fontosabb dolgok is: a tettek mezeje.

Ground Zero

2008. december 23., kedd

A külső, és a politikai időjárás is kissé viharosra fordult a 2008-as év végére. A Bombagyárat utolérte az, ami a robbanóanyagokat gyártó üzemek sorsa szokott lenni, felrobbant – annyira legalábbis, hogy ez így már aligha megy tovább. De nyilván új élet fog születni a romokon…
Polgár Tamás az átlagot messze meghaladóan kreatív, és impulzív, viszont az erkölcsi érzéke az átlag alatt van. Adott egy showman, aki olyan dolgokba is belemegy, amibe már az átlagos erkölcsi érzékűek sem.
Valamint, azokhoz a világnézeti irányváltásokhoz, amik nála tapasztalhatók, egy többszörösen hasadt személyiség kell, akinél nem igazán lehet tudni, hogy a hét adott napján éppen melyik irányvonalat választja a 360 fokból, aszerint, hogy éppen melyik személyisége dominál – és így persze a világnézeti következetesség nem is tartozik az ismérvei közé.
Az pedig természeti szintű szabály, hogy a nagyon fent, és a nagyon lent helyzet egyaránt élősködővé tesz. Pl. Dragon64 bár élősködik, de jó csatlós, tehát Tomcatnek ez így megfelel; és nem lehet csodálkozni azon, hogy ilyen emberek gyűlnek köré – a céloktól függetlenül is, hasonló a hasonlóhoz.
Az viszont nem nagyon körvonalazódik, hogy Tomcatnak az egója érvényesítésén túl mi a célja. Mi az az elérendő cél, ami felé halad? Gyorsan változnak a célok – bár magyarázat mindegyikhez van – és nagy az el nem értek mennyisége…
Ami a mostani esetet illeti, a kopogtatócédulás rendszer úgy rossz, ahogy van. Nem egyértelmű az, hogy a kopogtatócédula-gyűjtő a gyűjtői tevékenységéért kaphat-e pénzt, vagy sem. Nem egyértelmű az, hogy üres, kitöltetlen kopogtatócédulák fénymásolása szabad-e vagy sem.
Ez már a kettős mérce terepe: van, akinek szabad, akinek elnézik, és van, akinél ez már választási csalás.
A kopogtatócédulák eredetiségét, avagy fénymásoltságát szabad szemmel sehogy sem lehet megállapítani, és csak a nyomda-közeli szakértő tudja megkülönböztetni. Erre nem-szakértőnek nincs módja – amire a választási szakértő azt nyilatkozza, hogy ugyan milyen párt az, amelyiknek nem telik szakértőre…
Lefordítva: pártonként tessék felbérelni egy szakértőt, aki abból él, hogy ellenőrzi a kopogtatócédulák eredetiségét.
Most sírjak vagy nevessek a degeneráltak degenerált rendszerén?
Miért nem jó az nekik, hogy mindenki megkapja a maga cetlijét, névvel, címmel, személyi azonosító számmal, ahogy eddig, postán, és utána kitöltve, ajánlottan, tértivevényesen szintén postán visszaküldi annak a címzettnek, akit választ. Mindenki egységesen, és nincs házról-házra járás, cédula-gyűjtögetés.
Persze ha egy pártnak minden választókerületben van 750 tagja, akiktől így is, úgy is megkapják a cédulát, az így is, úgy is megnyeri a választásokat.
Ha viszont nincs ilyen tagság, akkor ott van a zavarosban halászás, a vádaskodás, az egymásra- és körbe mutogatás lehetősége, amit a jelenlegi kopogtatócédulás rendszer biztosít.
Aztán csodálkoznak, hogy szarból nem tudnak várat építeni.

Kapcsolódó:
Ferencváros, végállomás?
http://www.mno.hu/portal/605324

Tomcat megmagyaráz (retardáltaknak)
http://bombagyar.hu/index.php?post=1715

Sodi jogászkodik (az SZDSZ már csak egy kávét kér):
http://kuruc.info/r/1/32479/

Blogin elemez (vegyelemezés)
http://bombagyar.hu/index.php?post=1716

Kuruc info savaz (sűrű fröcsögés)
http://kuruc.info/r/1/32511/

Netbank: biztonságos?

2008. december 23., kedd

Attól függ.
Ha 2-3 egymástól független információs csatorna használata is kell a bankoláshoz, akkor – ez idő szerint, azt lehet mondani, hogy… még az.
Ha csak annyi a védelem, hogy felhasználónév és jelszó, akkor nem az.
A programok még mindig tele vannak sebezhetőséggel, újabb és újabb behatolási lehetőségek derülnek ki, még az XP-nél, és a 4-6-os IE-nél is – hát még a futó felhasználói programoknál; és például az automatikus jelszókitöltő programok használatát nagyon nem ajánlom.
A védelmet az jelenti, hogy egy ellopott jelszó mellé még 2-3 olyan adat is kell a netes belépéshez, ami nem az interneten közlekedik, hanem pl. telefonon.
Aztán van még az Interneten történő vásárlásokhoz a külön vezetett számla, amire mindig csak annyit kell átutalni, amennyi az adott vásárláshoz kell, illetve a vásárlási limites netkártya, ahol a limit csak a vásárlás idejére van megemelve 1 Ft-ról, és akkora összegre, amennyi a vásárláshoz kell.
Ha ezek nincsenek, akkor van a gond. Mint például…

metropol
BUDAPESTI KIADÁS • 2008. DECEMBER 19. PÉNTEK

Hamiskártyás áldozata vagyok

Bus István
A Playboy főszerk.-helyettese

“…Nézze meg jól, milyen cégnek, honlapnak adja ki a bankkártyája adatait!”

…úri társaságban meg nem engedhető szavakat kezdtem ordibálni, nagyjából két percen keresztül.
Kaptam ugyanis a bankomtól egy SMS-t, amely szerint éjjel kettőkor valaki leemelt a számlámról 1000 dollárt (akkori árfolyamán 202 000 forintot), és eljátszotta egy online szerencsejáték-portálon.
Egy netes bűnbarlangban. Hogyan történhetett ez? Alvajáró lennék, és összevissza nyomogattam éjjel a számítógépem billentyűit? Hasadt a személyiségem, és a szerencsejáték-függő Bus kerekedett felül, amíg a rendes kispolgári énem éppen összenyálazta a kispárnát? Esetleg csúnya módon lenyúlt egy hacker?
Lázasan kutattam agyamban, vajon hol szúrhattam el. Mivel a szerencsejátéktól irtózom – néha veszek lottót azért –, és a neten sem nagyon vásárolgatok, ezért aztán tanácstalan voltam. De aztán rájöttem. Három héttel korábban vásároltam egy – különben használhatatlan – programot a számítógépemre.
A bankkártyámmal.
Évek óta a bankkártya prófétája vagyok, lazán vásárolgattam vele, megvolt a mostanában sokat emlegetett szó: a bizalom. Ezen a vasárnap reggelen, a bankkártyaletiltást intéző telefonálgatás közben azonban ezer zöldhasú dollár lebegett a szemem előtt, ahogy halvány pukkanással a semmibe enyész. Meglett a programom aznapra: azonnal le kell tiltani a kártyát.
Aztán besétálni a bankfiókba – nyitás előtt fél órával érkeztem, és ott toporogtam a bejáratnál, mint a tojó galamb –, és kitölteni a formanyomtatványt. A bank a bejelentéstől számított legfeljebb 120 napos (igen, az négy hónap!) határidővel kivizsgálja az esetet, és dönt, hogy mi voltunk-e a hunyók, vagy esetleg nem voltunk hanyagok, és visszatéríti az összeget – vagy annak egy részét.
Négy hónap múlva már tavasz lesz, serken a határ, ébred a természet. Hogy lesz-e még akkor dollár vagy forint, netán létezni fog-e még a bankom – nos, ezekre az egyszerű kérdésekre manapság nemigen lehet válaszolni. Így csak annyit tanácsolnék annak, aki még a neten vásárolgatna az ünnepek előtt: nézze meg jól, milyen cégnek, honlapnak adja ki a bankkártyája adatait. Ellenőrizze a vállalat megbízhatóságát néhány kattintással.
Véletlenül se vásároljon netkávézóból vagy WiFi hálózaton keresztül. A megbízható honlapcímek online vásárláskor nem „http”-vel, hanem „https”-sel kezdődnek. Telepítsen vírusirtót, tűzfalat! Igényeljen netbank-kártyát, és csakis annyi pénzt tartson rajta, amennyi az online vásárláshoz kell. Tanuljon a más kárából. Például az enyémből.

Több ezer hamisított kopogtatócédula Ferencvárosban

2008. december 22., hétfő

Bővebben:
Három jelöltet kizártak csalás miatt Ferencvárosban (előzőleg: Több ezer hamis ferencvárosi ajánlószelvény)
http://www.metropol.hu/itthon/budapest/cikk/341379

De „szép”.
Korruptország.
Azok a még mindig Magyarországon élő, 18 éven felüli állampolgárok, akik nem korruptak – valóban nem korruptak, és nem is akarnak azok lenni – jelentkezzenek.
Hány fős csapat lesz ez a tíz millióból?
A többieknek: még mindig nem értik, hogy miért ilyen ez az ország, és miért ott tart, ahol?

Kis karácsony az Andrássy úton

2008. december 21., vasárnap

…amikor a karácsonyfa tiszteletét tette előttem, gyors „hasra esés” formájában. Akivel beszélgettem, háttal állt neki, én láttam, hogy dől, egyik kezemben a fényképezőgéppel, de a fa volt a gyorsabb, és a fenyő csúcsa pont a lábam előtt ért véget. Az üvegből lévő díszek egy része bizony széttört…
Ezek után az ott lévők kértek zsineget a túloldalon lévő árusoktól, és kikötöttük a fát a kisföldalatti korlátjához, és így már „nyugton maradt”.
Fő a szervezés: miután éjjel és délelőtt veszettül fújt a szél, nem lehetett arra gondolni, hogy délután is fújni fog, és hogy egy szobába való fenyőtalp nem fogja megtartani a fát… Valahol törvényszerű volt, ami történt.
Ami a többit illeti, a Hősök tere ma a turistáké volt. Biztos csodálkoztak is, hogy ott van az a nagy tér, de senki nem megy oda. Nem voltak tisztában a dolog hátterével, hogy jobb, ha senki nem megy oda.
A „szélsőjobb” a Regnum Marianum helyénél gyülekezett, egész szép számban.
Sikerült találkoznom, akikkel akartam, úgyhogy nekem érdemes volt kimennem. Hogy a többiek hogyan könyvelik el – majd megírják a Bombagyáron, ha akarják.

Tomcat a fekete angyal, és a karácsonyfa.     A fa már enyhén meghajolt, de még áll.

A „Turulfelhő”     A hanukások, a giccses kisvasút (jön a vonat!), és a búra alatti mikulások

A fáklyások teljes létszámban     Itt a vége (a képeknek)

Jó ok a JOK

2008. december 19., péntek

Arra, hogy ne maradjak otthon, bár az idő eléggé pocsék; a Jobbik Oktatási Kabinet összejövetelén voltam, találkoztam Dórával, és a többiekkel. Lehet, hogy jelentkező százas nagyságrendű van, résztvevő viszont sokkal kevesebb…
Majdcsak lesz valahogy.
Visszafelé a metróban „az állomás egész területén tilos a koldulás” szolgálati közleményt hallottam, aztán azt, hogy hívják a biztonságiakat; egy cigány nő ült a mozgólépcső aljában a gyerekével, és kéregetett.
Rendnek kellene lenni – igen. Viszont, mi oldódik meg azzal, hogy ide-oda terelgetik a cigányokat? A koldus ugyanúgy koldulni fog tovább, és oda megy, ahol a legtöbbet tudja összekoldulni. És mi veszteni valója van, az életén, meg a gyerekén kívül?
Én nem tudom megoldani ezt a problémát a civil mivoltomban, akik pedig meg tudnák, mert a jogköreik és eszközeik megvannak hozzá, azok nem oldják meg.
A cigányok egy része pedig bűnözik, mert nincs veszteni valója; legfeljebb börtönbe kerül; ingyenkaja, ingyenszállás. Kiszabadulás után megint a bűnözés következik, amíg le nem bukik… vagy kellő mennyiségű pénz összeszedése után vállalkozóvá lép elő.
Én azt tudom, hogy szarul vagyok, és hogy sok szipogó, taknyos ember fordult elő útközben, valamint hogy egészségügyi okokból már kezdhetem is a csapatépítést: a kellő mennyiségű ilyen foglalatosság helyre hoz.

Blogin egyre jobb

2008. december 18., csütörtök

Félreértések elkerülése végett, nem jobbratolódásban, hanem minőségben.

A nemzeti radikális, aki úgy táncol, ahogyan fütyülnek

Mielőtt még valaki azt gondolná, hogy nekem senki se jó – de. Vannak jók, és javulók, de kevesen. Sokkal többen vannak az olyanok, akik jó képet mutatnak, de ami mögötte van… hasonlóak a meszelt sírokhoz – Máté evangéliuma 23,27.
Mekkora temető van ebben az országban… kihaló faj. Ajaj.

A karácsonyfás ötlet is tetszik, lehet, hogy kimegyek.
Közben nem csak az idő depressziós, hanem én is… Majdnem egész Európa be van terítve felhővel, és időnként esik. Úgyhogy fel a fejjel, főleg akkor, ha nincs is mire.


1. oldal az összesen 10 oldalból1234...10...Utolsó »